Maddox Mart
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Maddox Mart KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots DigiShots

Geen KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch

Algemeen

Het Algemeen Bestuur van het KWPN heeft besloten om de Hengstenkeuring, die plaatsvindt van 2 tot en met 5 februari aanstaande, niet te organiseren in de Brabanthallen in Den Bosch. Aangezien de huidige coronamaatregelen en de onduidelijkheid over de mogelijke situatie in februari, zal de keuring worden gehouden op de thuisbasis van het KWPN in Ermelo.

Advertisement

Afgeslankte variant

Doordat er nu nog geen aanwijzingen zijn voor versoepelingen in februari, vindt de Hengstenkeuring dus plaats op het Nationaal Hippisch Centrum. Dit betekent dat er helaas geen publiek aanwezig mag zijn, er geen plaats is voor de pers en ook niet voor een VIP tribune. Het aangepaste programma zal er zo uitzien dat alle aanwezige deelnemers weer snel kunnen doorstromen. 

Geen groots paardenfeest

KWPN-voorzitter Andries van Daalen vertelt over het besluit: “Natuurlijk had iedereen gehoopt dat wij eindelijk weer konden terugkeren naar een groots paardenfeest in de Brabanthallen, maar dat is helaas niet mogelijk.” Dit houdt dus in dat de keuring, net als vorig jaar, weer online wordt georganiseerd. Volgens Andries leverde dit het afgelopen jaar een enorm internationaal kijkerspubliek op, dus hopelijk is dat dit jaar hetzelfde geval.

Minder onderdelen

Helaas is er tijdens de online variant geen plaats voor alle gebruikelijke onderdelen. Zo vervallen de Oregon Trofee en 1.40m/1.50m-springen om de Grote Prijs. Wel kun je online kijken naar de gehele hengstenselectie, de finales van de hengstencompetitie, de KWPN Select Sale en de presentaties van de vorig jaar goedgekeurde hengsten. Deze vinden allemaal plaats in Ermelo. Het definitieve programma is te zijner tijd te vinden op de website van het KWPN. 

Bekijk hier het voorlopige programma 

Bron: KWPN