Henrik von Eckermann - King Edward
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Henrik von Eckermann - King Edward The Dutch Masters 2021 © DigiShots DigiShots

Marcel Hunze: “We gaan The Dutch Masters sowieso weer organiseren”

Algemeen

Het Brabants Dagblad ging in gesprek met Marcel Hunze, toernooidirecteur van The Dutch Masters. Hij blikt terug op het afgelopen jaar én vooruit op de editie van begin 2022.

Advertisement

Afgeslankte versie

In april 2021 ging The Dutch Masters in afgeslankte versie door. Marcel geeft aan dat er in deze bijzondere tijd vooral gekeken moet worden naar wat er nog wel mogelijk is. Achteraf is de organisatie blij dat The Dutch Masters afgelopen jaar wel door kon gaan. “Maar uiteraard gaat er niets boven een reguliere editie met zo’n achtduizend mensen op de tribune.”

Corona en rhino

Begin dit jaar was er niet alleen corona die roet in het eten gooide. Er waren wereldwijd ook meerdere uitbraken van het rhinovirus. Dit maakte dat iedereen dacht dat The Dutch Masters 2021 niet door zou gaan. Tegen twee virussen valt immers moeilijk op te boksen. Maar, zegt Marcel, je moet kunnen improviseren. “We zijn de internationale topruiters persoonlijk gaan bellen. Ze stonden zowat te springen om voor ‘The Rolex Grand Slam’ richting Den Bosch te komen. We hebben toen naar een andere datum gezocht. In de Brabanthallen was er in april nog genoeg ruimte. Zowat alles was vanwege corona immers afgelast.” 

Goed nagekeken

Daardoor kon het evenement zonder publiek doorgaan. Om dit mogelijk te maken werden mensen op het coronavirus en paarden op het rhinovirus getest. “De dieren werden getemperatuurd en door de artsen goed nagekeken voordat ze de ring in mochten. Er is ook een aantal mensen niet binnengekomen omdat die Covid-19 hadden. De paardenwereld was ons achteraf dankbaar en onder de indruk dat we onze nek hebben uitgestoken.”

Afhankelijk van de situatie

Voor komend jaar staat The Dutch Masters van 10 tot en met 13 maart op de planning. De organisatie hoopt dat het dan weer een regulier evenement wordt, mét publiek. Wel geeft Marcel aan dat er afhankelijk van de situatie op dat moment gekeken wordt naar de mogelijkheden. “Het draaiboek van de afgelopen editie ligt bij ons in de kast. We gaan The Dutch Masters sowieso weer organiseren.”

Bron: Brabants Dagblad

Foto: DigiShots