Shetlander Dolly
© DigiShots
Shetlander Dolly © DigiShots Leanjo de Koster

Vijftien Shetlanders belanden tussen de rijtjeshuizen in Eerbeek

Algemeen

Afgelopen nacht gingen vijftien shetlandpony’s in Eerbeek op boevenpad. Zij hadden hun stuk weiland omgewisseld voor lekkere, groene voortuinen van rijtjeshuizen aan de Papiermakerserf in Eerbeek meldt De Gelderlander. 

Advertisement

Ontsnapt

Toen Steven Elsenaar samen met zijn moeder Kristel in het holst van de nacht de hond hoorde blaffen, gingen zij er niet van uit dat er achter hun gordijnen vijftien shetlandpony’s zouden grazen in de voortuinen van het woonerf. “Ik stond wel even verbaasd en dacht eerst dat het schapen waren, dus ik liep naar buiten toe om eens goed te kijken”, vertelt Steven aan de krant. Even later zorgden agenten van de nachtdienst ervoor dat de pony’s nergens anders naar toe konden gaan. Met rood wit lint hielden zij de ontsnapte beestjes op z’n plek. 


Ontsnapte pony’s - Video De Gelderlander

Weer veilig terug

In eerste instantie was de eigenaar nog niet bekend, maar toen eigenaar Theo Jansen ‘s ochtends de politie belde, omdat zijn weiland leeg was, was de link natuurlijk snel gelegd. Hij woont zo’n anderhalve kilometer verderop, dus de pony’s hadden een flinke tocht achter de rug. Gelukkig meldt Theo aan De Gelderlander dat alles is goed gekomen. “We hebben ze kunnen begeleiden naar een weiland dichtbij, waar we ze allemaal tegelijk in de trailer konden zetten. Ze staan weer vrolijk te grazen waar ze horen.’’ 

Bron: De Gelderlander

Ontsnapte pony's