Loes Cevaal - Happy Hero I I
CDN Tolbert 2021
© DigiShots
Loes Cevaal - Happy Hero I I CDN Tolbert 2021 © DigiShots DigiShots

Loes Cevaal: “Deze score geeft de burger weer moed richting de kadervormingswedstrijden”

Dressuur

Kerstavond kan voor Loes Cevaal niet meer stuk. Vandaag behaalde ze in Ermelo 73% in de Team Test en 76% in de individuele proef van Grade II met haar Happy Hero II (v. Hohenstein). “De tweede proef kon ik rijden zoals ik wilde rijden.”

Advertisement

Twee proeven gereden

“Ik ben er heel erg blij mee!”, reageert Loes. “Met name in de tweede proef liep Happy heel fijn. Ik probeerde vandaag voor het eerst weer twee proeven achter elkaar te rijden. Er zat nu wat meer tijd tussen dan slechts één combinatie en dat is goed uitgevallen. Ik kon grotendeels rijden zoals ik wilde en de jury was het er mee eens dat het goed ging. Dan kan ik zelf niet anders dan tevreden zijn.”

Zoals gewild

Ze vervolgt: “In de eerste proef hadden we nog wat spanning. Happy was vlak voor de proef geschrokken van iets en dat kon ik niet helemaal wegpoetsen voor we de ring in gingen. Dat uitte zich af en toe in een beetje onrust in de overgangen. Gelukkig ging dat in de tweede proef beter en kon ik rijden zoals ik wilde rijden. In die proef kregen we van één jurylid een tien voor het halthouden en ik kon ook de middendraf er goed uit rijden. De stap kan dan juist nog iets beter en mooier door zijn lijf. Happy kan heel goed stappen maar ik vind het zelf soms nog moeilijk om het aan elkaar te breien.”

Opnieuw in het kader

“Deze score geeft de burger weer moed richting de kadervormingswedstrijden van volgend jaar”, stelt de amazone. Het is haar doel om in het B-kader te blijven. Omdat er volgend jaar hogere percentages behaald moeten worden om in het kader te blijven, moet er nog een score behaald worden. “We moeten nog één internationale kaderscore om in het B-kader te blijven, maar dan moeten er natuurlijk wel wedstrijden zijn. Het is jammer dat Genemuiden is afgelast, daar wilde ik graag heen. Nu moet ik even denken hoe we het dan aan gaan pakken.”

Fysiek anders trainen

“We blijven in ieder geval goed ons best doen en kunnen niet meer doen dan hard trainen. Zelf train ik de laatste tijd ook fysiek wat anders en dat begint zijn vruchten af te werpen. Daardoor kan ik steeds makkelijker rijden”, stelt ze. Loes heeft een driedubbele hernia gehad, die doorgeschoten was in het ruggenmerg. Daardoor werden er meerdere zenuwbanen afgekneld. Ze is ervoor geopereerd, maar is alsnog blijvend verlamd aan haar rechterbeen en gedeeltelijk aan haar linkerbeen. Ook heeft ze schade aan haar nek, waardoor haar armen en bovenrug soms ook problemen geven bij het paardrijden. 

Morgen weer een nieuwe dag

Voor nu is Loes erg tevreden. “Ik ga in ieder geval heel relaxed de kerstdagen in. Maar, ik heb wel zoiets van: vandaag was leuk, maar mogen is er weer een nieuwe dag en dan moet ik alles maar weer blijken. Ik kan hier niet weken euforisch over zijn. Voor nu ben ik gewoon blij en na de kerst kijken we wel weer verder. Happy krijgt ook eventjes vrij.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots