Paardensportman van het Jaar - Jan Tops
The Dutch Masters 2019
© DigiShots
Paardensportman van het Jaar - Jan Tops The Dutch Masters 2019 © DigiShots DigiShots

Update zaak Jan Tops en Frank McCourt: Per direct een derde, onafhankelijke bestuurer

Algemeen

Er is vrijdag door de Ondernemingskamer per direct een derde, onafhankelijke bestuurder aangewezen om het conflict tussen Jan Tops en Frank McCourt te sussen. Dit meldt de Quote.

Advertisement

Lees ook: Vandaag uitspraak in de zaak Jan Tops en Frank McCourt over Global Champions Tour en League

Contract op het spel

Voor Jan Tops was het belangrijk dat deze beslissing zo snel mogelijk genomen werd. Hij wilde oorspronkelijk Frank McCourt de komende twee maanden buitenspel zetten. Met deze beslissing, waarin de onafhankelijke bestuurder de beslissende stem heeft, is er voor Jan meer kans dat zijn plannen doorgevoerd worden. Er staat namelijk het contract met Longines, hoofdsponsor van de Global Champions Tour en League, op het spel. Frank McCourt wilde opties voor andere sponsoren verkennen, Jan Tops vond dat dit te kort op de deadline was. Er moet namelijk voor 31 december een contract getekend worden als ze met de sponsor door willen.

Zorgvuldige besluitvorming 

De voorzitter van de Ondernemingskamer oordeelde dat door het conflict tussen aandeelhouders Tops en McCourt, die mede-bestuurder is naast Van Lierop, zorgvuldige besluitvorming onmogelijk is. Jan Jaakke is daarom nu aangesteld als derde bestuurder. Hij moet zorgen dat er zorvuldige besluitvorming mogelijk is. Daarmee is niet gezegd dat Jan Tops zijn krabbels onder het Longines-contract kan zetten, maar wel dat het in ieder geval in overweging wordt genomen.

Bron: Quote

Foto: DigiShots