Sanne Thijssen - Con Quidam
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

Limburgse Paardensport Prijzen naar Brent Janssen en Sanne Thijssen

Algemeen

De Limburgse Paardensport Prijzen gingen dit jaar naar Brent Janssen en Sanne Thijssen. Brent werd bekroond als Talent van het Jaar en Sanne kreeg de titel Topsporter van het Jaar. Normaal gesproken worden deze prijzen uitgereikt tijdens het Limburgse Paardensport Gala, maar omdat deze niet door kon gaan werden de prijzen thuisgebracht.

Advertisement

Wereldkampioen met het team

De prijs voor Talent van het Jaar ging naar menner Brent Janssen. Samen met zijn team werd hij Wereldkampioen ponymennen op het WK in Le Pin au Haras. Ook won hij daar individueel een zilveren medaille. Brent werd eerder in 2021 ook al Nederlands Kampioen. 

Toptalent

Bondscoach van de springruiters Rob Ehrens rijkt de prijs uit. Hij vertelt: “Allereerst vind ik het mooi dat Brent uit een echte paardenfamilie komt. Het is met de paplepel ingegoten. En met succes. Samen met hun familie-pony Hielke werd hij Nederlands kampioen en pakte hij op het WK team goud en individueel zilver. Dan ben je met recht een toptalent. En de mensport stond dit jaar sowieso in de belangstelling met het WK tweespannen in De Peelbergen. Mooi dat zijn prestaties nu gewaardeerd worden met deze Talent award.”

Vele successen

Daarnaast kreeg Sanne Thijssen de prijs voor Limburgse Topsporter van het Jaar uit handen van haar bondscoach. Sanne boekte zit jaar uitzonderlijke resultaten, met als hoogtepunt haar winst tijdens de Grand Prix van Rotterdam. Daarnaast maakte ze haar debuut op het heilige gras van het CHIO Aken in de Nederlandse equipe. Ook won ze in hetzelfde oranje jasje de finale van de FEI Nations Cup Springen 2021 in Barcelona met het Nederlandse team.

‘Zaak om dit vast te houden’

Rob Ehrens: “Sanne heeft zich samen met haar beste paard Con Quidam geweldig ontwikkeld. Haar overwinning in Rotterdam is bijzonder, het grootste event van Nederland afgelopen jaar. Haar debuut in Aken was daarnaast indrukwekkend. Ik weet hoe het is om daar voor de eerste keer aan de start te staan, dan word je wel even kleiner. Maar zij bleef koel en reed daar geweldig. Het is nu zaak om dit vast te houden. Als ze erin slaagt haar paard goed te managen, dan gaan we komend jaar nog veel meer van Sanne horen.”

Bron: Limburg Paardensport

Foto: DigiShots