Gerco Schroder - London
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013
© DigiShots
Gerco Schroder - London World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots DigiShots

Kijktip: Documentaire ‘Vals Spel’ van Annette van Trigt nu op Netflix

Algemeen

In de nieuw op Netflix verschenen documentaire ‘Vals Spel’ gaat Anette van Trigt in op het faillissement van Eurocommerce en de daaropvolgende veroordeling van eigenaar Ger Visser

Advertisement

Persoonlijk failliet verklaard

In 2012 werd Ger Visser sr. persoonlijk failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Zijn schuldeisers hielden hem persoonlijk verantwoordelijk voor het faillissement van zijn vastgoedbedrijf Eurocommerce. Tot die tijd was Stal Eurocommerce jarenlang groot sponsor van de springsport. Zijn bekendste paard was London, waarmee Gerco Schröder Olympische successen behaalde. 

‘Niet de braafste zakenman’

Ger vertelde toen aan Hoefslag over zijn faillissement: ˜Ik ben er ziek van, als ik ‘s avonds naar bed ga en als ik ‘s morgens weer opsta. Ze hebben mijn kindje afgepakt. Ik ben misschien niet de braafste zakenman die er rondloopt, maar als ik een boefje ben, en de rechter vindt dat, dan zitten de schurken in Utrecht. Dat betekent niet dat je alles goed mag praten, maar je moet het wel in de context blijven zien.”

Veroordeeld

In 2016 werd de voormalig vastgoedkoning tot drieënhalf jaar vel veroordeeld voor faillissementsfraude bij de ondergang van zijn vastgoedbedrijf. Ook zijn gezinsleden werden toen veroordeeld. In 2020 kwam er voor Ger nog drie jaar cel bovenop, wegens het vervalsen van documenten.  

De documentaire is te bekijken op Netflix. 

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots