Frank Schuttert, hier met Lyonel D
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Frank Schuttert, hier met Lyonel D FEI European Championships 2019 © DigiShots DigiShots

Derde plaats voor Frank Schuttert in Wereldbekerwedstrijd Poznan

Springen

Vanmiddag legde Frank Schuttert samen met Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Reve) beslag op de derde plek in de Wereldbekerwedstrijd van Poznan. Zij waren één van de zeven combinaties die door mochten naar de barrage.

Advertisement

Winst voor thuisruiter

De eerste plaats ging in deze wedstrijd naar de Poolse Maksymilian Wechta met Chepettano (v. Chepetto). Deze thuiswedstrijd pakte dus goed uit voor hem. De ruiter was binnen 32,59 seconden foutloos het parcours rond. Op de tweede plaats staat de Belgische amazone Annelies Vorsselmans met Wilandro 3 (v. Unistar). Zij was met 33,19 seconden ruim een halve minuut sneller dan Frank Schuttert, die 33,84 seconden nodig had om het parcours te klaren.

Nederlandse deelname

Op de vierde plaats is eveneens een Nederlandse ruiter te vinden. Loewie Joppen en Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d’O) reden zeker niet de snelste tijd, maar Loewie bleef wel als vierde en laatste van de zeven barrageruiters foutloos. Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Reve) zijn de eerstvolgende Nederlandse combinatie in het klassement. Zij behaalden een 22ste plaats. Ook Jur Vrieling en Mel Greveling lukte het dit keer niet om zich hoog te plaatsen. Leon Thijssen en Micky Morssinkhof hadden vandaag ook geen geluk. 

Bekijk hier de volledige resultaten.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots