Lips Tim, NED, Herby Mondial du Lion - Le Lion d’Angers 2019 © Hippo Foto - Dirk Caremans 19/10/2019
Lips Tim, NED, Herby Mondial du Lion - Le Lion d’Angers 2019 © Hippo Foto - Dirk Caremans 19/10/2019 Dirk Caremans

Herby verlaat stallen van Tim Lips: “We koesteren de mooie momenten”

Algemeen

Olympisch eventer Tim Lips ziet zijn toekomstpaard Herby (v. Zirocco Blue VDL) vertrekken. De negenjarige ruin heeft zes jaar bij de ruiter op stal gestaan.

Advertisement

Op dreef

De afgelopen jaren werkten Tim en Herby zich op in de internationale wedstrijden. In 2019 startte de combinatie voor het eerst internationaal. Zeker niet onverdienstelijk, met meerdere top tien plaatsen achter hun naam. Begin 2020 waren ze vooral op dreef, met een eerste plaats in de CCI3* van Barroca d’Alva. Later dat jaar schreven ze ook in Sopot de CCI4* op hun naam.

Nog jong

In 2020 gaf Tim aan dat hij Herby nog niet als optie voor de Olympische Spelen zag. “Naast Eclips heb ik ook de beschikking over de achtjarige Herby, waarmee ik iets meer dan een jaar een combinatie mee vorm. Acht jaar voor de Olympische Spelen is heel jong en hij heeft nog niet veel ervaring. Belangrijk is dat we goed op elkaar ingespeeld raken.”

Het allerbeste

Op zijn Facebook schrijft de ruiter: “Vandaag heeft Herby na zes jaar onze stal verlaten. We koesteren de mooie momenten die we met hem hebben mogen beleven en wensen hem het allerbeste!”

Bron: Facebook Tim Lips/Hoefslag

Foto: Dirk Caremans