Thamar Zweistra - Hexagon's Double Dutch
Jumping Amsterdam 2019
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagon's Double Dutch Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots digishots

Ook Jumping Amsterdam getroffen door de coronamaatregelen

Algemeen

Het grote paardensportevenement in de RAI in Amsterdam, Jumping Amsterdam, vermeldt op hun Instagram account dat het doorgaan van het evenement onzeker is. Jumping Amsterdam vind plaats van 27 tot en met 30 januari 2022.

Advertisement

Vele competities

Iedereen in de paardensport kijkt uit naar Jumping Amsterdam. Een evenement met een allure en een programma om je vingers bij af te likken. Zo wordt de Para Dressuur Trophy in Amsterdam verreden. Ook de FEI Dressage Worldcup, de Longines FEI Jumping Worldcup, als ook de finale van de Subli competitie jonge dressuurpaarden.

Complexe situatie

Irene Verheul, sportief directeur, begrijpt dat het voor iedereen vragen oproept, maar door de huidige corona maatregelen, is er een complexe situatie ontstaan. Het liefste zouden ze een paardensportevenement organiseren waarbij iedereen kan genieten van onze mooie sport. Of dit nu nationaal of internationaal is. Op dit moment worden de mogelijkheden besproken en worden er gesprekken gevoerd met de diverse partijen. er is doorzettingsvermogen en flexibiliteit nodig.

Voor nu tot 14 januari

Op dit moment gelden de maatregelen tot 14 januari. Dat houdt in dat de amateursport alleen mag sporten tussen vijf uur in de ochtend en vijf uur in de middag. De topsporter mag wel sporten na vijf uur in de middag, echter alle wedstrijden zijn zonder publiek. Zodra er meer duidelijkheid is , over het wel of niet doorgaan van Jumping Amsterdam, wordt dit naar buiten gebracht.

Bron: Instagram Jumping Amsterdam