Dressuurring © DigiShots
Dressuurring © DigiShots Leanjo de Koster

Onzekere tijden voor Ruitersportcentrum de Schimmelkroft in Heemskerk

Algemeen

Ruitersportcentrum de Schimmelkroft in Heemskerk beleeft onzekere tijden. Zij zijn namelijk genoodzaakt om te verhuizen, omdat de huidige locatie niet meer voldoet aan de nieuwe welzijnswet paarden. Al twaalf jaar lang is de bestemming onbekend. Lange tijd leek het dat de manege een nieuwe plek zal krijgen in Park Assumburg. Toch dreigen zij nu te verdwijnen uit het plan van de Gemeente Heemskerk, blijkt uit het Noordhollands Dagblad. 

Advertisement

Nieuwe plek

Het ruitersportcentrum plaatste het volgende op Facebook: “Wij proberen in het nieuwe plan te komen voor Assumburg-Oud Haerlem-Tolhek. Wij leken hier ook een plek in te krijgen, maar dit lijkt nu niet meer het geval te zijn. Wij proberen nu alles op alles te zetten om een toekomst te krijgen voor ons mooie 5 sterren Ruitersportcentrum dat al zo lang bestaat. Hier lijkt nu alleen plek voor in Plan Assumburg, aangezien de provincie geen medewerking heeft verleend aan andere beoogde locaties.”

Woningbouw

Toch is de verhuizing wéér uitgesteld. Het bleek namelijk dat de gemaakte plannen niet overeen kwamen met die van de gemeenteraad. Aangezien de manege een grote plaats in zal nemen in het park, zal er onvoldoende ruimte over zijn voor woningbouw. In de meest recente schets staat het ruitersportcentrum ingetekend en op 16 december zullen deze plannen dan ook besproken worden in de gemeenteraad. Indien er dan nog steeds onvoldoende ruimte voor woningen overblijft, zal de manege als eerste geschrapt worden uit het plan. Als dat gebeurt, is hun toekomst heel onzeker. 

Petitie

Om te voorkomen dat de Schimmelkroft wordt geschrapt uit de plannen voor Park Assumburg, zijn zij een petitie gestart. Deze is te tekenen via: www.deschimmelkroft.petities.nl en zal aan de gemeenteraad van Heemskerk worden gepresenteerd. 

Bron: Noordhollands Dagblad/De Schimmelkroft