Lisanne Zoutendijk - Vapiano
Meetmoment Nispen 2021
© DigiShots
Lisanne Zoutendijk - Vapiano Meetmoment Nispen 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Lisanne Zoutendijk: “Alles valt steeds meer op z’n plek”

Dressuur

Afgelopen weekend vond het Winter Concours dressuur plaats bij rijvereniging Sé-Ros. Lisanne Zoutendijk ging er op vrijdag 10 december met de winst van door in het ZZ-Zwaar. Samen met de Vivaldi-zoon Vapiano behaalde zij een mooie score van 69,57%. 

Advertisement

Steeds beter

Lisanne vertelt over haar proef: “Eigenlijk gaat het elke keer beter. Vapiano is een heel fijn paard om mee te werken. Alles valt steeds meer op z’n plek. Ik kom nu ook veel makkelijker de proef door. Hij gaat steeds met kleine beetjes vooruit. Voornamelijk de pirouettes en de drafappuyementen gaan altijd heel goed. Bij één jury scoorde ik zelfs achten voor deze onderdelen. Iedere keer heeft hij weer meer rust in zijn hoofd en daardoor gaat het galopgedeelte ook steeds beter.”

Wissels

Ze vervolgt: “In de wissels is hij altijd nog een beetje heet en dat is dan nog wel wat moeilijk. Daarom rijd ik hem ook nu nog in het ZZ-Zwaar zodat we voldoende tijd hebben om de series goed voor elkaar te krijgen. Volgende week ga ik met hem naar het Kerstconcours in Exloo. Als hij daar ook zo koel blijft als afgelopen weekend, dan kan ik daarna wel Prix St. Georges met hem gaan starten.”

Voorkeur?

Lisanne vertelt over haar andere paarden: “Ik heb van alles wat op stal staan. Naast Vapiano, heb ik Idaylanda (v. Johnson) waarmee ik ZZ-licht rijd en zij mag naar de regiokampioenschappen begin volgend jaar. Ook heb ik nog drie driejarigen en twee jaarlingen op stal. Jonge paarden rijden had ik na Indy nooit echt meer gedaan. Toch is het wel heel erg leuk om met je eigen fok in de baan te verschijnen. Dat geeft een soort kick en voelt als voldoening voor al je werk. Als ik dan een keuze zou moeten maken, past de subtop met ‘Pino’ wel iets meer bij mij. Misschien komt dat ook wel, omdat ik dat al veel meer heb gedaan. Dat voelt dan soort safe, want dat ken ik. Een échte voorkeur heb ik niet, want ik vind het allebei leuk!”  

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)