Nakshatra
KWPN Hengstenkeuring 2021
© DigiShots
Nakshatra KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots DigiShots

KWPN: Laatste dressuurdag levert nog 18 hengsten op, 6/6 van Stal 104 door

Fokkerij

Met slechts de nakeuring nog op de planning zijn er nu 79 KWPN dressuurhengsten door naar de tweede bezichtiging. Vandaag was een grote dag voor de hengst Just Wimphof. Er werden maar liefst zeven van zijn zonen geselecteerd.

Advertisement

Goede dag

Naast Just Wimphof kreeg ook Kingston Blue Hors meerdere zonen geselecteerd. Voor hem waren het er drie. Ook gingen er twee Imposantos-hengsten door naar de volgende ronde. Commissievoorzitter Bert Rutten vertelt: “Het was een goede dag vandaag en we hebben een mooi aantal hengsten kunnen selecteren, waaronder diverse die heel interessant gefokt zijn. Dat zagen we ook in de groep Just Wimphof-zonen, waaruit we echt een aantal complete paarden hebben kunnen selecteren.”

Goed bergopwaarts

De voorzitter vervolgt zijn verhaal: “Over het algemeen hebben de door ons geselecteerde Just Wimphof-zonen een bergopwaarts gebouwd model en bewegen ze ook met goede bergopwaartse tendens. Uit de eerste jaargang van de GLOCK’s Toto Jr.-zoon Kingston Blue Hors mogen gelijk drie zonen naar de tweede ronde. “We hebben drie goed bewegende zonen kunnen selecteren die goed vanuit het achterbeen bewegen.”

Een compliment

Vandaag kwam er nog een laatste hengst van Stal 104 de baan in. Willeke Bos had eerder deze week al vele successen. Dinsdag werden al drie van de drie voorgestelde hengsten van Stal 104 doorverwezen naar de tweede bezichtiging en woensdag zijn opnieuw beide voorgestelde hengsten door. De hengst van vandaag mag ook terugkomen voor de tweede bezichtiging. Willeke vertelde eerder aan Hoefslag: “Het belangrijkste is denk ik dat je gelooft in het paard dat je voorbrengt.” Ze was toen al blij dat alle vijf de hengsten door waren. “Het is echt super gaaf en echt een compliment voor waar je al die jaren zo hard aan gewerkt hebt.”

Het totaal komt daarmee uit op 79 dressuurhengsten. Op woensdag 15 december staat de nakeuring op het programma in Ermelo. Het KWPN fokt paarden met het oog op de (top)sport.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots