Judy Ann Melchior - Levisto Z
FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2009
© DigiShots
Judy Ann Melchior - Levisto Z FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2009 © DigiShots Foto: DigiShots

Levisto Z is niet meer: “De koning van onze stal heeft ons verlaten”

Springen

Door zijn goede prestaties en opvallende verschijning werd de Zangersheide-hengst Levisto Z (v. Leandro) wereldberoemd. Judy Ann Melchior heeft vandaag haar lieveling op 25-jarige leeftijd laten gaan.

Advertisement

Talrijke successen

Levisto Z werd op 7-jarige leeftijd aangekocht door Léon Melchior, met het oog op een sportieve carrière onder Judy Ann. Op de website van Stoeterij Zangersheide staat: “Het klikte meteen tussen amazone en hengst en dit leidde tot de mooiste successen. Het duo was jarenlang één van de opvallendste verschijningen in het internationale circuit. Samen boekten ze talrijke schitterende resultaten waaronder de mooiste zonder twijfel in de Grand Prix van Helsinki, Sao Paulo, Lyon, Rio de Janeiro en Hamburg en de wereldbekers van Oslo en Stuttgart.”

Fijne nakomelingen

In 2013 nam Levisto Z afscheid van de sport. Hij zette zijn carrière als dekhengst voort op Stoeterij Zangersheide. Daar werd hij jarenlang ingezet door fokkers van over de hele wereld. Zijn nakomelingen worden geloofd voor hun rijdbaarheid, overzicht en meewerkende karakters. Er lopen tientallen nakomelingen van Levisto Z in de topsport.

“We gaan je nooit vergeten”

In het persbericht wordt aangegeven dat het verlies van Levisto Z een harde klap is voor Judy Ann, haar familie en Stoeterij Zangersheide. “De herinneringen aan de opvallende hengst zijn mooi, de verhalen talrijk en zullen nog jaren doorverteld worden. Ook in de sport zullen we nog jaren kunnen genieten van de nakomelingen van deze aparte verschijning. Bedankt voor alles Levisto. We gaan je nooit vergeten…”

Bron: Stoeterij Zangersheide

Foto: DigiShots