Hans Peter Minderhoud - Vivaldi
KWPN Hengstenkeuring 2016
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - Vivaldi KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots DigiShots

Kijktip: Vivaldi. De Koning

Algemeen

Nu de dagen korter worden , is er tijd om naar mooie films en documentaires te kijken. KWPN.tv heeft een nieuwe aflevering online geplaatst in de serie ‘Living Legend’. Deze aflevering staat in het teken van Vivaldi (v. Krack C ). 

Advertisement

Versantvoort

Vivaldi is in 2002 geboren bij de familie Versantvoort uit St. Oedenrode. Vivaldi komt uit de merrie Renate Utopia ( v. Jazz ). Deze merrie is door Antoon Versantvoort als veulen gekocht . Ook de NMK-kampioene Wiona-Utopia ( v. San Remo ), komt uit dezelfde moeder als Vivaldi.

Karakter

Vivaldi wordt in de fokkerij vooral geprezen om het vererven van zijn karakter. Hij is een echt vaderdier. Er zijn weinig hengsten die zoveel Pavo-cup kampioenen heeft geleverd. Echter ook in de sport, doen zijn nakomelingen het goed. Tijdens Jumping Amsterdam was er een keer een heel Vivaldi-podium in de Lichte Tour. Ook het zilveren team tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam, bestond voor de helft uit nakomrelingen van Vivaldi.

Lichte Tour

In 2007 wint de hengst de Pavo Cup met 100 punten. Onder Hans-Peter Minderhoud wint hij in de klasse Zwaar de hengstencompetitie en wordt hij uitgebracht in de Lichte Tour.

Kijk hier de aflevering over Vivaldi