Octopus
KWPN Eerste Bezichtiging 2021
© Digishots
Octopus KWPN Eerste Bezichtiging 2021 © Digishots DigiShots

KWPN: Voorlopige totaal op 64 geselecteerde springhengsten

Springen

Op de derde dag van de eerste bezichtiging van de KWPN Springhengsten zijn er negentien hengsten geselecteerd voor de volgende ronde. Daarmee staat de teller nu in totaal op 64 hengsten. Topvererver Emerald van ’t Ruytershof kreeg vandaag vier zonen door.

Advertisement

Weinig uniform

Er werden vier nakomelingen van Emerald van ‘t Ruytershof en twee zijn vader Diamant de Semilly geselecteerd. Emerald van ‘t Ruytershof bracht de meeste nakomelingen naar de eerste bezichtiging. Vandaag werden er alleen al zes beoordeeld. Cor Loeffen vertelt: “We hebben van diverse Belgische vaders zonen in de baan gehad vandaag. Bij de Emeralds valt op dat er qua exterieur nog wel wat op aan te merken is, en ze zijn weinig uniform, maar bij het springen waarderen ze zich duidelijk op.”

Positieve indruk

“Het was zeker een interessante dag vandaag en we hebben weer een stel complete hengsten kunnen toevoegen aan de collectie voor de tweede bezichtiging”, gaat Cor verder. “Daarmee bedoel ik hengsten die zowel qua exterieur, afstamming als vrij springen een positieve indruk maken. Daarnaast hebben we goed kunnen selecteren op maat en vermogen, en dat de hengsten atletisch zijn bij het springen. Op het straatje hebben we wel wat bemerkingen moeten maken, zo zagen we meerdere malen hengsten met verschillende voorvoeten.” 

Zaterdag staat de vierde en laatste reguliere dag van de eerste bezichtiging voor springhengsten in Ermelo gepland.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots