Nathalie zu Sayn Wittgenstein
World Cup Herning 2017
© DigiShots
Nathalie zu Sayn Wittgenstein World Cup Herning 2017 © DigiShots DigiShots

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein niet langer bondscoach van Denemarken

Algemeen

De afgelopen vier jaar coachte Nathalie zu Sayn-Wittgenstein met succes de Deense dressuurruiters, maar die functie heeft  ze nu neergelegd. Een team van experten zal de Deense topdressuurruiters in de toekomst bijstaan.

Advertisement

Team van experten

De Deense ruitersportfederatie slaat op dressuurvlak een nieuwe weg in en rekent voor de begeleiding van de dressuurruiters op een team van experten. Zu Sayn-Wittgenstein wilde volgens Eurodressage geen deel uitmaken van dat team. Welke dressuurexeperten het team zullen vormen, is nog niet bekend.  

Niveau Deense dressuur hoger dan ooit

In een persbericht sprak Morten Schram Rodtwitt van de Deense ruitersportfederatie lovend over de het werk dat Nathalie zu Sayn-Wittgenstein heeft verricht. Het niveau in de dressuur ligt volgens hem hoger dan ooit, en dat is mede de verdienste van zu Sayn-Wittgenstein. 

De Deense dressuurruiters werden vierde in de teamcompetitie op de Olympische Spelen en op het EK behaalden ze teambrons. Cathrine Dufour, het boegbeeld van de Deense dressuur, won dit jaar ook individueel zilver (in de kür op muziek) en brons (in de Grand Prix Special) op het EK. 

Bron: reiterrevue.de

Foto: DigiShots