Afbeelding
Foto: Tatiana Troubleyn

Reining geen officiële discipline meer bij de FEI

Algemeen

Breaking news voor de discipline reining. Na de Algemene Vergadering heeft de FEI besloten zich terug te trekken uit deze discipline!

Advertisement

Niet ondertekenen

Het probleem ontstond vorige maand, toen het bestuur besloot om een nieuwe overeenkomst van de National Horse Reining Association (NRHA) niet te ondertekenen. Volgens de FEI ontbrak het aan een zogenaamde ‘zinvolle toezegging’. 

Bestuursorgaan

Eerder werd al duidelijk dat de NRHA niet zo maar alles uit handen wilde geven. En daar zat het probleem. Volgens de FEI statuten is de FEI het enige bestuursorgaan voor de FEI-disciplines. Maar niet bij de NRHA. En dat maakte dat er gestemd moest worden over het al dan niet schrappen van de reining-discipline. Dit voorstel werd goedgekeurd door de afgevaardigden, en daarmee was het schrappen van reining een feit. 

Reining

Reining was één van de zeven hippische disciplines die onder de FEI vielen. De andere disciplines zijn  springen, dressuur, paradressuur, eventing, mennen en paramennen, endurance en voltige. Nu vallen er dus nog maar zes disciplines onder de FEI. 

Bron: Equnews | Hoefslag

Foto: Tatiana Troubleyn