Dinja van Liere - Hermes
FEI World Cup Dressage Herning 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes FEI World Cup Dressage Herning 2021 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere: “Ik hoopte al dat ik deze wedstrijd mocht gaan rijden”

Dressuur

De startlijst voor de Saab Top 10 Dressage is bekend! De tien beste dressuurruiters ter wereld komen samen tijdens de Sweden International Horse Show op zaterdag 27 en zondag 28 november. Op zaterdag wordt de FEI Grand Prix verreden en op zondag vindt de FEI Grand Prix freestyle plaats. Dinja van Liere is één van de gelukkige deelnemers. 

Advertisement

Hermes

Dinja rijdt mee met de negenjarige hengst Hermes (v. Easy Game). Ze vertelt over haar uitnodiging voor de wedstrijd: “Ik vind het echt heel leuk om mee te mogen doen. Ik had al wel vaker gezien dat het een mega gave wedstrijd is, dus ik ben er zeker blij mee. Ik had van tevoren al tegen Hans Peter gezegd dat ik die wedstrijd wel graag wilde rijden. Ik hoopte er dus eigenlijk al op. En toen kreeg ik daadwerkelijk ook de uitnodiging, dus dat is heel cool.” 

Deelnemers

Dinja is niet de enige Nederlandse deelnemer. Ook Hans Peter Minderhoud behoort met Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) tot het deelnemersveld dit jaar. Naast de initiatiefnemer Patrick Kittel, verschijnen ook voormalig winnaressen Isabell Werth en Cathrine Dufour in de ring. Naast Patrick wordt Zweden vertegenwoordigd door Therese Nilshagen. Verder ontvingen de Deense Carina Cassøe Krüth, de Britse Charlotte Fry, de Fin Henri Ruoste en de regerend Olympisch- en Europees kampioene Jessica von Bredow-Werndl een uitnodiging om mee te doen aan deze wedstrijd.

Bron: Ridsport/Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan