Harrie Smolders - Monaco
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

Harrie Smolders beste Nederlander op de wereldranglijst

Springen

Springruiter Harrie Smolders is flink gestegen op de FEI wereldranglijst. Hij heeft deze maand de dertiende plaats weten te bemachtigen. De Zweedse ruiter Peder Fredricson staat ook deze keer weer bovenaan de lijst, gevolgd door de Duitse Daniel Deusser.

Advertisement

Top 20

Samen met Max Kühner is Harrie Smolders de grootste stijger in de Top 20. Smolders is namelijk met maar liefst zeven plaatsen gestegen. Op de vorige ranglijst stond de Nederlandse springruiter nog twintigste en nu mag hij de dertiende plaats op zijn naam schrijven. De Oostenrijker Max Kühner steeg ook met een flink aantal plaatsen. Hij heeft de achttiende plaats ingeruild voor de twaalfde.

Resultaten 

Smolders heeft deze plaats natuurlijk te danken aan zijn goede resultaten van de afgelopen tijd. Zo behaalde hij samen met Monaco een mooie vijfde plaats tijdens de Global Champions Tour Grand Prix in Samorin. Daarnaast reed hij een foutloze ronde in de FEI Nations Cup in Barcelona, waarmee hij een flink aantal punten behaalde. 

Nederlandse stijgers

Naast de stijging van Smolders zijn ook Jur Vrieling, Sanne Thijssen en Willem Greve gestegen op de ranglijst. Zo steeg Vrieling van plaats 64 naar plek 55. Sanne Thijssen wist deze maand plaats 65 te bemachtigen, dit betekent voor haar een stijging van veertien plaatsen. Willem Greve behaalde in dit rijtje de meeste plaatsen winst. Zo steeg hij met maar liefst dertig plaatsen en behaalde hij de 86e plek op de ranglijst. 

Wil je meer lezen over Harrie Smolders? In Hoefslag 14 vind je een interview met hem waarin hij zijn geheimen deelt. Dit nummer is hier te koop. 

Bron: De Hoefslag/FEI