Afbeelding
Familie Duijndam Manege de Prinsenstad

Jessica Buying en Jeroen Hamelink: “Goede drive en veel teamspirit in de Regionale Herfstmeeting!”

Dressuur

De finale van de Regionale Herfstmeeting Zuid-Holland vond plaats op zondag 31 oktober bij Manege de Prinsenstad in Delft. Met veel vrijwilligers van KNHS ZH is er die dag een mooie teamwedstrijd georganiseerd. Zestien teams in de klasse B/L en veertien teams in de klasse M/Z streden om de titel. Jessica Buying en Jeroen Hamelink behaalden met hun twee teamgenoten Lesley Oosthoek en Maxime Lievaart van Hoeve Westland Ruiters een mooie derde plaats.

Advertisement

Regionale Herfstmeeting

De Regionale Herfstmeeting staat bekend als een echte teamwedstrijd. Jeroen Hamelink vertelt wat het precies inhoudt: “In de zomermaanden wordt het CHIO georganiseerd in Rotterdam en de Regionale Herfstmeeting is de indoorvariant hiervan. De overige provincies zijn soms best jaloers op onze teamwedstrijden. Iedere vereniging uit Zuid-Holland kan zich aanmelden met een B/L team en een M/Z team. Deze teams strijden dan in een voorronde tegen elkaar. De beste overgebleven teams mogen door naar de finale en deze vond zondag plaats.”

Passie voor de sport

Hij vervolgt: “Deze wedstrijd maakt je fanatiek. Je motiveert elkaar. Je wil je team niet teleurstellen. We zijn allemaal gek op onze paarden. We delen allemaal de passie voor dezelfde sport. Normaal gesproken is onze sport best individueel, maar het format van zo’n teamwedstrijd is waanzinnig goed voor de saamhorigheid. Op deze manier word je gesteund door je teammaatjes en dat kun je ook voor hen terugdoen.”

Kaeny

Jessica Buying bracht tijdens deze competitie haar zesjarige Sportmerrie Keany (v. Governor) uit in het Z2. Hiermee behaalde ze een mooie score van 68,24%. Ze vertelt enthousiast over haar proef: “Kaeny is een wereldmerrie met drie goede gangen. Ze was super gefocust tijdens de proef. Ze heeft een goede wedstrijdmentaliteit en een fijn karakter. Door de mooie entourage met veel verlichting en versiering had ze misschien net te veel power ten opzichte van onze proef tijdens de voorrondes.” Het jurycommentaar voor deze twee sloot hier mooi op aan en luidde als volgt: ‘Wauw, wat een talentvolle combinatie!’

Idaho VDP

Jeroen Hamelink reed mee in de klasse M1 met de achtjarige hengst Idaho VDP (v. Dreamboy). Hij behaalde een prachtig resultaat van 70,33%. Anderhalve maand geleden kwam dit paard bij hem op stal. Deze hengst is in eigendom van Rachel Taams en Bert van Kooten. Voor hen zal hij dit paard verder opleiden. Jeroen vertelt over zijn deelname: “In eerste instantie had ik nog helemaal niet nagedacht over deelname aan de Regionale Herfstmeeting. Dit paard had nog nooit eerder een wedstrijd gelopen. Op een gegeven moment spoorde Jessica mij aan om mee te doen en achteraf had ik het zonder haar nooit gedaan. Hierdoor werd ik toch steeds enthousiaster. Tijdens de voorrondes was ik al waanzinnig trots op hem. De finale was natuurlijk op een groter terrein, maar Idaho liet zich super rijden. De jury was ook erg enthousiast. Ze vonden het een sympathiek paard met een fijne uitstraling. Hij is elke dag vrolijk en zit vol zelfvertrouwen.”

Samen sterker

Ze sluiten samen af: “Normaal bereid je een wedstrijd alleen voor. Nu doe je alles samen. Jeroen stuurde mij een dag van tevoren nog een berichtje: ‘Yow mate, de training voelde goed aan vanmorgen. Ik denk dat we de wind in de zeilen hebben.’ Het wordt zo een echte teamsport en dan kom je erachter dat je samen veel sterker staat dan alleen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.