Charlotte Dujardin - Gio
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Charlotte Dujardin - Gio Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Annabella Pidgley, de nieuwe eigenaresse van Gio: “Ik zal voor hem zorgen zoals hij gewend is!”

Dressuur

De Olympische en EK-medaillewinnaar Gio (v. Apache) krijgt een nieuwe amazone. Annabella Pidgley is de gelukkige en neemt de teugels  van Charlotte Dujardin over. Wie is Pidgley precies en wat kunnen we van haar samen met de tienjarige ruin verwachten?

Advertisement

Familie Pidgley

Annabella Pidgley is een zestienjarige Britse dressuuramazone, die veel is uitgekomen voor Groot-Brittannië tijdens pony- en junioren wedstrijden. Ze is de dochter van wijlen Tony Pidgley. Hij was mede-oprichter van de Berkeley Group, fanatiek hippische supporter en weldoener. In 2020 is hij op 72-jarige leeftijd onverwacht overleden. Haar moeder Sarah is dressuuramazone en jury.

Internationale dressuuramazone

Pidgley maakte haar internationale debuut in 2017, op twaalfjarige leeftijd met haar pony Farbenfroh. Zij scoorden samen dat jaar een hattrick aan overwinningen op Hickstead CDI. Dit was nog maar de start van haar succesvolle ponycarrière. Samen met de in Duitsland gefokte vosmerrie Ine en de palomino ruin Cognac IX reed Annabella mee met verschillende Europese ponywedstrijden. In 2020 reed Annabella, naast haar pony’s, ook mee in de juniorencompetitie met de Belissimo-hengst Belafonte, die voorheen eigendom was van Ellie McCarthy. Annabella en Belafonte streden voor Groot-Brittannië in binnen- en buitenland en dat leverde verschillende top drie plaatsingen op in 2020.

Sultan Des Paluds

Begin 2021 werd bekend dat familie Pidgley de elfjarige ruin Sultan Des Paluds, een zoon van Soliman De Hus, hadden gekocht. Met deze ruin zou Annabella voor het eerst volledig mee gaan rijden met de junioren. De in Frankrijk gefokte ruin was onder Kirsten Brouwer reservekampioen op de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden in 2017 en is daarna in de Lichte Tour uitgebracht. Annabella en Sultan Des Paluds maakten samen een vliegende start met een drievoudige overwinning op hun eerste internationale wedstrijd op Wellington CDI in mei dit jaar.

Zilveren medailles

De combinatie werd vervolgens geselecteerd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen voor junioren in Oliva, Spanje, in juli. Daar schreven ze geschiedenis door twee individuele zilveren medailles te winnen. Hierdoor werd Annabella de eerste Britse amazone die een individuele podiumplaats opeiste op de FEI Junior European Dressage Championships. Ze vertelt enthousiast: “Hoewel ik er altijd van heb gedroomd, had ik nooit gedacht dat ik in mijn eerste jaar junioren een medaille zou behalen”, zei Annabella na haar freestyle waarmee ze ruim 80% behaalde. 

Toekomst met Gio

Annabella wordt in november zeventien jaar, dus ze komt in 2022 nog steeds in aanmerking voor de junioren. Gio is nog maar tien jaar oud en heeft de komende jaren nog veel meer talent te bieden. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor deze jonge combinatie. Annabella zal blijven trainen met de Deense Olympische amazone Cathrine Dufour, maar ook bij Charlotte Dujardin. Ze vertelt hierover: “Met hulp van zowel Cathrine als Charlotte, ga ik er elke dag aan werken om een goede band met Gio op te bouwen en hem te houden en voor hem te zorgen op de manier die hij gewend is”, zegt Annabella.

Bron: Horse&Hound