Chayenne in haar eigen ontworpen kleding met haar paard Buddy.
Chayenne in haar eigen ontworpen kleding met haar paard Buddy. Foto: Privébezit

Khomani le Cavalier: ruitersportkleding met een boodschap

Algemeen

Khomani le Cavalier is een nieuw Nederlands ruitersportmerk, met maar één doel en dat is een merk creëren waarbij ontspanning, comfort en betaalbare luxe centraal staan. De kleding is voor iedereen: wedstrijd- en recreatieruiter, man, vrouw, jong, middelbaar, en kids. De dame achter dit ‘merk met een boodschap’ is Chayenne Agwintie.

De 23-jarige startende ondernemer is mama van twee jonge kinderen, partner, student, collega, stagiair… én paardenliefhebber. “Ik heb altijd al een passie voor de paardensport gehad, als enige van onze familie. Als dochter van een alleenstaande moeder met ook nog een zus, was paardrijden voor mij niet haalbaar. Ik was vroeger altijd erg blij als ik met mijn vriendinnen mee kon naar de manege, niet eens om zelf te rijden, maar wel om onder de paarden te zijn en om naar de lessen te kijken.”

Advertisement

Eigen paard én eigen bedrijf

En ze is nooit gestopt met dromen! Paardrijlessen werden op den duur toch mogelijk, en sinds begin dit jaar heeft Chayenne zelfs haar eigen paard kunnen kopen. En daarnaast is ze dus in juni begonnen met het opstarten van haar ruitersportmerk, want ook dat is een langgekoesterde droom. “Als kind was ik altijd al erg creatief, gek op mode en personaliseerde ik af en toe mijn eigen kleding. Dat komt me nu met Khomani le Cavalier goed van pas.”

Voor alle leeftijden en alle culturen

“Ik betrek iedereen bij mijn brand: het is voor alle leeftijden en voor alle culturen”, legt Chayenne uit. “Ik heb een model met een hoofddoek, eentje met oranje haar en sproeten… ik wil dat een jong meisje denkt: ‘Dat zou ook bij mij passen!’, omdat ze zich identificeert met (een van de) model(len). Dat komt omdat ik zelf heb meegemaakt dat ik vanwege mijn Surinaamse afkomst toch wel scheef aangekeken werd: ik ben niet lang en slank, maar klein en heb rondingen. En ik kreeg ook opmerkingen over mijn haar: dat krulhaar zou toch nooit onder een cap passen? En hoe betaalde ik eigenlijk mijn lessen, hoe kon ik me de dure rijlessen veroorloven? Dat maakte dat ik heel onzeker werd en zelfs met paardrijden stopte.”

Vrolijke kleuren maken je zekerder

Het was handig geweest als ik in mijn ‘manegeperiode’ kleding had gehad die bij mij paste, waardoor ik me minder onzeker zou hebben gevoeld”, vertelt Chayenne. “Van jongere meiden die ik nu spreek, hoor ik dat ook in deze tijd nog altijd de opmerkingen gemaakt worden die ik vroeger naar mijn hoofd kreeg. En ik wil dat zij er leuk uitzien op de manege, met vrolijke kleurtjes, en niet alleen maar zwart en grijs en donker. Trouwens, mijn kleding kun je niet alleen te paard, maar ook als je fitnest dragen. De stof is stretch-achtig en de broeken hebben een high waist-band, waardoor het naar je lichaam vormt. Met die vrolijke kleurtjes voel je je echt zekerder, en trots en vrolijk!”

Lancering Khomani le Cavalier

Nu ze een eigen paard heeft, blijft er voor Chayenne niet veel geld over om (dure) rijkleding te kopen. “En dus werk ik nu met internationale fabrieken die mijn ontwerpen maken. En ik deed een oproepje voor sponsoren die me zouden kunnen helpen om het bedrijf en de website te kunnen starten. Al heel snel reageerde er iemand die geloofde in mijn ondernemingsplan. En nu is het dan zover! Khomani le Cavalier is gelanceerd!”

Pure beleving

Over vijf jaar wil Chayenne graag haar eigen kantoor hebben. “Ik zou heel graag zien dat mensen dan inderdaad met plezier en trots de kleding dragen die ik maak en verkoop. En dat het hen helpt om daardoor zekerder in het leven te staan: meiden, mannen, kinderen, iedereen! Dat de beleving die ik bij Khomani le Cavalier heb, heb kunnen uitdragen.” Vooralsnog biedt Chayenne alleen kleding aan, maar in de toekomst wil ze ook bijvoorbeeld sjabrakken, oornetjes en peesbeschemers op de markt brengen, zodat er setjes gemaakt kunnen worden.

Complimenten

Heel graag zou de positief ingestelde Chayenne zien dat we lief zijn voor elkaar. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat we elkaar meer complimentjes geven!”, vindt ze. Dat moet helemaal goed komen, met de prachtige kleding van Khomani le Cavalier! www.khomanilecavalier.com

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit