Kevin Jochems - Turbo Z
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - Turbo Z World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Kevin Jochems wint Wereldbekerkwalificatie Oslo: “Er was druk, maar ik wist wat ik moest doen”

Springen

Kevin Jochems en Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) wonnen op spectaculaire wijze de FEI Longines Wereldbekerkwalificatie springen in Oslo. Hiermee verdiende hij twintig punten in de richting van de finale in Leipzig van april 2022. Eerder deze week was Kevin ook al vijfde in de Grand Prix van Oslo met Emmerton.

Advertisement

Geweldige sport

“Turbo Z deed zo geweldig zijn best voor mij”, vertelt Kevin. “Het was voor mij een voordeel dat ik als laatste kon starten in de barrage. Er was druk, maar ik wist ook wat ik moest doen. Ik was snel in het hele barrageparcours, maar de winst pakte ik toch in de wending binnendoor naar de gele steilsprong. Dat was sneller dan buitenom en dat maakte het verschil. Het was een pittig parcours in de eerste omloop. De parcoursbouwer had een goed parcours gebouwd, net als de hele week hier in Olso. Het was geweldige sport.”

Eerste wereldbeker winst

Kevin won in 2018 al meerdere Grand Prix op vijfsterren niveau en werd toen uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Nu won hij in Oslo zijn eerste wereldbekerwedstrijd. Onlangs nam hij met zijn toppaard Turbo Z deel aan de landenwedstrijd in Aken en was hij reserve voor het team dat twee weken geleden de FEI Longines Nations Cup finale in Barcelona won. De twaalfjarige hengst Turbo Z is nog in bezit van zijn fokker Wijnand van Stam uit Lopik.

Nog tien wedstrijden

Met de overwinning verdiende Kevin 20 punten en gaat daarmee aan de leiding in het klassement bij deze eerste wedstrijd van het wereldbekerseizoen 2021/2022. Er volgen nog tien wedstrijden, waaronder Jumping Amsterdam, met de finale in april volgend jaar in Leipzig. Jochems was de enige Nederlander aan start in Olso.

Uitslag 

1. Kevin Jochems, Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 44.77 sec
2. Pieter Clemens, Hulde G (v.Vigo d’Arsouilles), 0 – 0, 46.09 sec
3. Jens Fredricson, Markan Cosmpolit (v.Cohiba VDL), 0 – 0, 46.72 sec

Bron: KNHS

Foto: