Sanne van der Pols - Excellentie
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Sanne van der Pols - Excellentie NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Topweekend voor Sanne van der Pols: “Je moet er zó aan blijven rijden, daar word je sneller van”

Dressuur

In de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup voor Junioren en Young Riders legde Sanne van der Pols beslag op een eerste en een derde plaats. Ze reed Excellentie (v. Don Schufro) naar de winst bij de Young Riders en Cuvanck PP (v. Downtown) naar een derde plaats bij de Junioren. “Dit voelt echt super vet”, reageert ze.

Advertisement

Derde keer

Voor Sanne en Excellentie was dit hun derde proef bij de Young Riders. Ze vertelt: “Hij loopt nu al zo fijn door de series en pirouettes heen. Dat is echt top. Ik voel dat hij het zó leuk vindt. Het is gaaf dat het nu al zo goed lukt en dat we nu ook gelijk een B-kaderscore behalen. Dat had ik niet verwacht, omdat ik vind dat alles zo snel achter elkaar komt in de Young Riders-proef. Daarom maak ik nog wel eens foutjes. Maar het wordt iedere training en iedere wedstrijd zoveel beter. Het helpt echt mee dat Lex het zo leuk vindt.”

Extra beloning

Sanne vervolgt: “Het was fijn dat we eigenlijk foutloos door de proef heen gingen. Er zit altijd verbetering in, maar ik kreeg commentaar op mijn protocollen dat bepaalde oefeningen echt goed waren. Dat vind ik heel leuk. Een acht krijgen is fijn, maar dat ze het er nog even bij zetten maakt het een extra beloning voor je werk. Dit keer vonden de juryleden zijn stap ook goed. Soms is dat nog wel eens lastig door de spanning. Dat was nu ook echt fijn.”

Mooie comeback

Het was voor de amazone een tijd geleden dat ze met Cuvanck PP de ring in kwam. “Dit kwam door alle drukte met de observaties voor het EK en het EK zelf. Maar we liepen de ring in en hij voelde zo lekker ‘powerful’. Hij was fijn en lette op. Daardoor was het een foutloze proef en hadden we ook weer een A-kaderscore te pakken. Het is super fijn om zo een comeback te maken voor het nieuwe seizoen.”

Zeker weten gemist

“Ik kon er bij Cuvanck lekker aan blijven rijden, hij sprong goede wissels en had een steady drafdeel. Ik had het zeker weten gemist om met hem op wedstrijd te gaan. Het is een heel vrolijk paard, al doet hij het soms wel liever op zijn eigen maniertje. Vorig seizoen had hij er zoveel zin in, dat hij nog wel eens wegschoot of een beetje jolig werd. Maar nu merk ik dat het goed gaat als ik eraan blijf rijden. Hij denkt soms nog wel dat hij een beetje een baasje is, maar dat vind ik ook wel weer wat hebben”, lacht ze.

Meer aan elkaar

Met deze twee paarden heeft Sanne al twee goede troeven voor het komende seizoen. “Ook heb ik er een nieuw paard bij, die ik volgend jaar hopelijk ook mee kan nemen in mijn laatste jaar bij de Junioren. Als dat lekker blijft lopen heb ik drie stabiele wedstrijdpaarden en dat is voor mijzelf erg fijn.” Sanne vertelt over de combinatie van Junioren en Young Riders starten. “In de Young Riders-proeven moet je er zó aan blijven rijden. Daar word je zelf sneller van. Ik merk dat ik in mijn Junioren-proeven ook meer bezig ben met aan elkaar zetten, achterop houden en weer verder gaan. Ik ga veel meer van oefening naar oefening rijden en het wordt steeds meer afgewerkt.”

Gunstige positie

Wat zijn Sanne’s doelen voor de komende tijd? “Met Excellentie wil ik lekker Young Riders blijven starten en zien wat het ons brengt. Dit is mijn debuutjaar, dus stel het gaat niet 100% goed, dan is het gewoon een leerweg. Cuvanck ben ik ook aan het trainen naar Young Riders. Omdat ik Excellentie meehad naar het EK in Spanje ben ik daar al wat verder mee. Ik hoop dus dat ik Cuvanck volgend jaar mee kan nemen naar de Young Riders. Maar als dat niet lukt, dan blijf ik allebei starten. Het is extra gunstig dat ik dat nu nog kan”, besluit ze.

Uitslagen

Bij de Young Riders werd Sanne eerste met een score van 69,02%. Na haar volgden Brandy Bos met Florett W (68,87%) en Shanna Baars met Fernando (68,48%). In de Junioren-proef was de eerste prijs voor Evi van Rooij en Don Tango B met 71,97%. Micky Schelstraete reed Gregwaard met 71,52% naar een tweede plaats en Sanne werd met Cuvanck PP derde met 71,16%.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots