Afbeelding
Foto: Helgstrand Dressage

Steffi Verhagen over haar hengst Hennessy: “Hij wordt better and better”

Algemeen

De hengst Hennessy (De Niro x Jazz) van Steffi Verhagen staat nu een halfjaar op stal bij Andreas Helgstrand in Denemarken. De Brabantse paardenhoudster, ook bekend van ‘Boer Zoekt Vrouw’, heeft haar KWPN-hengst daar in training gezet met de intentie om Hennessy te verkopen. Hoe gaat het nu met Hennessy?

Advertisement

“Het gaat goed!”, zegt Steffi tegen Hoefslag. “Hij staat inderdaad nog in Denemarken. Ik krijg regelmatig filmpjes en foto’s doorgestuurd en ze zeggen dat het better and better met hem gaat. Dus dan ga ik er vanuit dat het goed komt. Hij staat er uiteindelijk in training voor de verkoop. Het contact is goed en ik heb vertrouwen in de mensen van Helgstrand. Zij hebben een heel klantennetwerk en van mij hoeft hij niet meteen verkocht te worden. Hoe lang dat dan nog duurt? Het juiste moment is aan hem, en natuurlijk ook aan mij.”

Amazone van Hennessy

Hennessy wordt momenteel gereden door Anne-Mette Strandby Hansen, een stalamazone van Helgstrand. “Dat is een super goede amazone”, zegt Steffi. “Door corona hebben ze geen wedstrijden kunnen rijden. Alleen eentje bij hen thuis. Als het even kan, gaan ze binnenkort wel op wedstrijd in Denemarken.”

Steffi praat altijd vol lof over Hennessy. Toch is ze inmiddels wel gewend dat haar 9-jarige zwarte hengst niet meer bij haar thuis staat. “Daarvoor stond hij bij Remy Bastings op stal, dus ik ben het een beetje gewend. Bovendien heeft hij het erg naar zijn zin daar. Dat zie ik aan hem. Ik ben er nu vier keer geweest. Want ja, het is niet naast de deur. Ze hebben het dierenwelzijn daar hoog in het vaandel en het is echt een perfecte stal.”

Hennessy binnenkort op televisie

Komende maand is er op televisie meer te zien over Hennessy. Dan gaat Steffi Verhagen samen met presentatrice Yvon Jaspers in het programma “Onze boerderij in Europa” op bezoek bij Hennessy in Denemarken. Aflevering 4 van “Onze boerderij in Europa” is op 28 november 2021.

Door: Robert Hüsken / Hoefslag