Britt Dekker & Eve
Britt Dekker & Eve

Britt Dekker na wedstrijdstop van drie jaar: “Eve is in de ring een echte prinses”

Dressuur

Britt Dekker heeft na een afwezigheid van drie jaar haar Eve (v. Veron) gestart op wedstrijd. De combinatie won beide proeven in het Z1 met 223 en 218 punten. “Ik wilde haar al heel lang weer starten maar het kwam er steeds niet van. Nu lukte het eindelijk en wil ik haar weer vaker gaan starten en wedstrijdritme opbouwen”, vertelt Britt.

Advertisement

Speciale band

Britt heeft Eve als veulen gekocht van haar eerste loon dat ze met de televisie verdiende. “We kennen elkaar al heel erg lang en hebben een speciale band opgebouwd. We hebben al heel veel gedaan samen. Hoe maf ze ook is voor een show of wedstrijd, zodra ze de baan in komt geeft ze zich voor 100% en dat is zo leuk aan haar. Vandaag vond ze alles heel erg spannend omdat we zo lang niet op wedstrijd zijn geweest. Ik gaf haar ook de tijd om even te kijken, dan zei ik ‘rustig maar’ en dan gingen we weer door. Ze was daardoor helemaal relaxed en ik heb fijn kunnen rijden.”

Vertrouwen

“Eve is altijd al een beetje gek geweest met losrijden. Maar zodra ze de ring in komt is ze een prinses en dat is ze altijd al geweest. Het juryhokje vond ze in het begin heel erg eng. Daardoor wilde ze er in het begin van de proef ook niet zo makkelijk langs. Ik dacht je bent drie jaar niet van huis geweest, dan gaan we er toch lekker niet langs. Daarna kreeg ze veel vertrouwen en was ze weer de oude Eve en heel erg lief. De jury kwam naar me toe dat ze me wilde complimenteren met de proeven en ze vond ik dat ik altijd zo vriendelijk rij. Echt super leuk!” is Britt enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Britt Dekker