Skylar Bos - Choice Finch
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Skylar Bos - Choice Finch Subtop Schijndel 2020 © DigiShots DigiShots

Skylar Bos tweede in Grand Prix-proef Senioren: “Oefening baart kunst”

Dressuur

Skylar Bos en Choice Finch (v. Voice) kwamen gister voor de tweede keer uit op Grand Prix-niveau bij de Senioren. Ondanks dat er volgens de amazone nog genoeg te verbeteren is, zette de combinatie een nette score van 66,5% neer. Dit zorgde voor een tweede plek in het klassement. 

Advertisement

Routine

“Voor mijn gevoel ging het een stuk beter dan de vorige keer”, vertelt de amazone enthousiast. “De eerste keer dat we deze proef op wedstrijd reden waren we allebei erg onder de indruk. Natuurlijk hadden we het thuis een paar keer de proef gereden, maar op concours is het toch wel anders, omdat Choice op ander terein best veel last heeft van spanning. Gister was de proef nog steeds heel moeilijk en pittig, maar ik kon er makkelijker doorheen komen dan de eerste keer. Ik hoop dat we zo een beetje routine krijgen zodat het steeds makkelijker wordt”.

Piaffe

De amazone is blij met de vooruitgang die ze gemaakt hebben. “In de U25 kon je de piaffe nog een beetje naar voren rijden, wat we dan ook vaak deden. Maar nu moeten we de piaffe echt op de plek rijden. De laatste tijd hebben we daar heel veel op geoefend, waardoor we gister gewoon een acht kregen op dat onderdeel. Oefening baart kunst, daar ben ik heel blij mee. Uiteraard moet en kan het allemaal nog veel beter, maar in zo’n proef merk ik dat door de spanning sommige dingen net iets anders uitpakken dan je zou willen. Ik ben heel tevreden, maar moet wel een beetje kritisch blijven kijken als ik mezelf wil verbeteren”, lacht ze.

“De piaffe-passage is een van zijn sterkste onderdelen, want hij heeft een achterhand van hier tot Tokio. Door de spanning kan dat soms net iets te veel worden, waardoor hij eruit springt. Nu merk ik dat hij de rust meer kan bewaren en dat het minder hectisch is. Daarnaast kan hij heel mooi uitstrekken, daar is hij echt heel goed in”.

Puzzelen

Het afgelopen buitenseizoen was erg wisselend voor de combinatie. “In de U25 hebben we een hele goede periode achter de rug en reden we prima scores, maar op een gegeven moment kreeg Choice te veel stress van het reizen. Hij kreeg last van zijn maag waardoor we de stijgende lijn niet vast konden houden, ik kijk dus niet heel positief terug op het outdoorseizoen”, geeft Bos lachend toe. “Voor het indoorseizoen heb ik niet heel veel plannen. Ik ga net zo lang puzzelen totdat het thuis fijn aanvoelt, en als het nog fijner gaat zal ik weer op wedstrijd gaan. Kilometers gaan en mezelf blijven verbeteren, de volgende keer is mijn doel om sowieso hoger te scoren dan 66%”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots