Charlotte Dujardin - Valegro
FEI World Cup Final 2014
© DigiShots
Charlotte Dujardin - Valegro FEI World Cup Final 2014 © DigiShots DigiShots

Charlotte Dujardin wint HOYS vijf jaar achtereen met vijf verschillende paarden

Dressuur

Dit jaar wint de Britse Charlotte Dujarin haar vijfde opeenvolgende HOYS Dressage Future Elite-titel. Dit deed ze onder andere met de medaillewinnende Hawtins Delicato en Mount St John Freestyle. Haar vijfde titel behaalde ze met de Everdale-zoon Imhotep, met wie ze dit jaar de Lemieux National Dressage Championships won met 84%. “Dit is zeker een paard dat in de rij zal staan voor Parijs”, vertelt Dujarin aan HorseAndHound.

Advertisement

Eerste keer

De proef is een inter1-kür voor 8 tot 10-jarige paarden. “Ik ben helemaal opgewonden”, vervolgt ze. “Dit is de eerste keer dat hij zo’n grote wedstrijd doet; om in die arena en die sfeer en omgeving te komen, en te presteren zoals hij deed; Ik denk dat hij alles heeft gedaan wat hij kon”.

Veerkrachtig

De amazone beschrijft de ruin als een ‘nooit eindigende motor’. “Hij blijft maar gaan en gaan, en hij is zo veerkrachtig, je voelt dat je op veren rijdt” legt de amazone uit, eraan toevoegend dat het doel is om hem volgend jaar naar de Grand Prix te brengen. “Zijn piaffe en passage voelen heel gemakkelijk aan, ik kijk er zo naar uit om hem in de Grand Prix te rijden”.

Bron: HorseAndHound

Foto: DigiShots