Grazen
© DigiShots
Grazen © DigiShots Leanjo de Koster

Maddy verloor haar drachtige merrie bij blikseminslag: “Nog steeds kapot van verdriet”

Algemeen

Vorige week overleden er zeven paarden door een blikseminslag bij Paardenrusthuis Ogier. Eén daarvan was de drachtige merrie Artoga van de 15-jarige Maddy Ogier. Dit meldt RTL Nieuws, die een week na de verschrikkelijke gebeurtenis met Maddy en haar broer Jordy in gesprek ging.

Advertisement

Van slag

Artoga was drachtig en uitgerekend in april. Maddy keek ernaar uit om het veulen te zien. Haar broer Jordy vertelt dat zijn zusje dan ook nog steeds ‘kapot van verdriet’ is. Daarom doet hij het woord. “Ook voor mij is het moeilijk. Ik heb niet veel met paarden, maar ik merk dat ik ook van slag ben.”

Afleiding

Jordy en Maddy waren allebei op school toen ze het slechte nieuws te horen kregen. Maddy had haar moeder gebeld omdat ze wat vreemde berichtjes kreeg van andere paardeneigenaren.”Toen ze hoorde wat er was gebeurd, was ze totaal overstuur.” Toch denkt hij dat de grootste klap nog moet komen. “Nu is er nog veel afleiding, van mensen die haar berichtjes sturen bijvoorbeeld. Maar straks, over een paar weken, wil ze weer naar haar paard toe. En dan komt echt het besef dat die er niet meer is.”

Doneeractie

De familie kreeg de afgelopen week steunbetuigingen uit het hele land. “Er leven veel mensen met ons mee, dat sterkt ons enorm. Er is zelfs een doneeractie opgezet om een nieuw paard voor Maddy te kopen. Je moet dan aan duizenden euro’s denken, maar het idee alleen al is fantastisch. Maddy vindt het prachtig dat anderen dat voor haar over hebben.”

Bron: RTL Nieuws

Foto: DigiShots