Shetlander Dolly
© DigiShots
Shetlander Dolly © DigiShots Leanjo de Koster

Vriendengroep vergoedt materiële schade na dood pony

Algemeen

De pony krijgen Alfons en Gerard Damhuis er niet mee terug, maar de vriendengroep die afgelopen vrijdagavond vuurwerk afstak in het centrum van Tilligte heeft besloten om de materiële schade te vergoeden. Alfons Damhuis vindt het een mooi gebaar van de vriendengroep, die maandagavond bij hem langs zijn gekomen.

Advertisement

Excuses

De groep maakte daar excuses voor het afsteken van het vuurwerk. Zaterdagochtend kwamen Alfons en Gerard erachter dat een pony in paniek is geraakt en in de afrastering terecht is gekomen. Daarbij rukte het dier zijn pootje eraf. Gerard ontdekte het zaterdagochtend, waarna de drachtige pony werd ingeslapen.

Gesprek

De vriendengroep nam uiteindelijk contact op. Maandagavond volgde er een gesprek aan de keukentafel bij de familie Damhuis. “En dat was een prima gesprek”, zo stelt Alfons in gesprek met Twente FM. “De jongens hebben hun excuses aangeboden. Ze bedoelden het niet zo, maar ik wil er zeker van zijn dat het in de toekomst niet weer gaat gebeuren.”

Schade vergoeden

Vooral het feit dat er steeds vaker vuurwerk wordt afgestoken tijdens feestjes, steekt bij de familie Damhuis. “Met Oud en Nieuw kunnen we er rekening mee houden. Dan zetten we de beesten in de stal. Maar het is uitgesproken, we kunnen elkaar gewoon weer in de ogen kijken. De groep gaat de schade vergoeden, dat vind ik erg netjes.”

Reactie vriendengroep

De vriendengroep heeft in een reactie aan Twente FM laten weten erg mee te leven met de familie Damhuis. “Maandagavond is er aan de keukentafel bij de familie Damhuis een goed gesprek gevoerd, waarin we als vriendengroep hebben aangegeven het voorval zeer spijtig te vinden. We hebben, zonder officiële schuldbekentenis, aangegeven de kosten te gaan vergoeden.”

950 meter afstand

De vriendengroep wil duidelijk maken dat het vuurwerk niet in nabijheid van de paarden is afgestoken. “In de media wordt die suggestie gewekt. De pony stond in een weide op een afstand van hemelsbreed circa 950 meter. Met al onze goede bedoelingen hebben we het opschrikken van de paarden, mogelijk door ons vuurwerk, niet aan zien komen. Wij hopen als groep dat de familie Damhuis het verlies een plek kan geven.”

Bron: TwenteFM

Foto: Digishots