Febe van Zwambagt - Edson
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Febe van Zwambagt - Edson Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Febe van Zwambagt stopt bij Van Silfhout: “Het is tijd voor deze stap”

Dressuur

Na 4 jaar stopt Febe van Zwambagt bij Stal van Silfhout. De 23-jarige dressuuramazone uit Bergharen wil zich volledig gaan focussen op haar eigen bedrijf. “Het is nu tijd om de volgende stap vooruit te zetten met Febe Stables”, zegt Van Zwambagt tegen Hoefslag.

Advertisement

Van Zwambagt begon 5 jaar geleden met haar bedrijf en combineerde dat lang met haar werkzaamheden bij Alex en Diederik van Silfhout in Lunteren. “Het is altijd mijn doel en ambitie geweest om een eigen bedrijf te runnen. Dat deed ik natuurlijk al, maar nu wil ik me daar volledig op gaan storten.”

Nieuwe accommodatie

De ambitieuze amazone is nog op zoek naar een accommodatie in de buurt van Bergharen. “Ik sta overal voor open”, zegt ze. “Maar het idee van wat vrijer zijn past wel bij mijn karakter. Ik kan dan alles zelf invullen. Mijn eigen ding doen. Het is mijn ambitie om de allerbeste paarden bij mij op stal te hebben. Dat ik leuke talenten kan trainen en dat ik ook in de top van de senioren ga meedraaien.”

Veel geleerd

Daarvoor heeft Van Zwambagt haar baan bij Van Silfhout opgezegd. “Het is heel goed bij Van Silfhout. Ik kan dat iedereen voor zijn of haar ontwikkeling aanraden. Ik heb ontzettend veel geleerd en zij hebben mij naar de internationale top in het U25 gebracht. Dankzij Van Silfhout ben ik op een hoger podium terecht gekomen. Ik heb er ook altijd met veel plezier gewerkt. Ik voel dat het moment nu daar is om de volgende stap te zetten met mijn eigen bedrijf, Febe Stables. Alle nieuwe dingen zijn spannend, maar ik heb er vooral heel veel zin in. Ik heb 5 pupillen gecoacht naar het EK pony’s dressuur. Het is fantastisch om te zien hoe ik mijn eigen kennis en kunde kan overdragen om jonge ruiters succesvol naar de top te helpen.”

Van Zwambagt is nu 23 jaar en mag dus nog 2 jaar in de U25-rubrieken uitkomen. “Ik hoop dat ik nog veel mooie wedstrijden mag rijden en dat er goede paarden op mijn pad gaan komen. Ik kijk uit naar de toekomst.”

Door: Robert Hüsken / Hoefslag