Von Bredow-Werndl Jessica, GER, TSF Dalera BB
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
21/07/2021
Von Bredow-Werndl Jessica, GER, TSF Dalera BB Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 21/07/2021 Foto: Dirk Caremans

Jessica von Bredow-Werndl wint Sport BILD-award voor ‘verrassing van het jaar’

Dressuur

Het Duitse tijdschrift Sport BILD reikt eens per jaar prijzen aan sporters uit. De prijs voor de ‘verrassing van het jaar’ ging naar Tokio’s dubbel goud-winnares Jessica von Bredow-Werndl.

Advertisement

Enige Duitse sportvrouw met twee gouden medailles

Voor mensen uit de paardensport was het feit dat Jessica goud won op de Olympische Spelen misschien een minder grote verrassing dan voor de Duitse sportmedia. Toch is het ontvangen van de Sport BILD Award een grote eer voor de amazone. Jessica was de enige Duitse sportvrouw die twee gouden medailles mee naar huis nam van de Olympische Spelen in Tokio.

Pensioen na Parijs 2024?

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking was er een interview met Jessica. Daarin werd onder meer gevraagd wanneer ze van plan was om met de merrie te gaan fokken en wanneer ze met pensioen mocht. Haar antwoord: “Na de Olympische Spelen in Parijs in 2024 zal ze 17 zijn. Tot die tijd kan ze gemakkelijk doorgaan en zich daarna misschien focussen op de fokkerij.”

Bron: St. Georg

Foto: Dirk Caremans - Hippofoto.be