Sanne Thijssen - Con Quidam RB
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Nations Cup Finale I Nederland als elfde van start: “Gaan ons uiterste best doen”

Springen

Het Belgische team komt als eerste van start in de Longines FEI Jumping Nations Cup Finale in Barcelona. Donderdag werd er geloot, waarna de startposities verdeeld werden. Het Nederlandse team komt als elfde aan start. 

Advertisement

Volledige volgorde

De loting werd begeleid door FEI-directeur springen Marco Fuste en CSIO Barcelona-concoursdirecteur Daniel Giro. De volledige volgorde is als volgt: 1. België, 2. Duitsland,  3. Groot Brittanië, 4. Ierland, 5. Italië, 6. Frankrijk, 7. Spanje, 8. Canada, 9. Brazilië, 10. Uzbekistan, 11. Nederland, 12. Zweden, 13. De Verenigde Staten, 14. Noorwegen, 15. Zwitserland.

Weinig zorgen

Het is dus aan België om het spits af te bijten. Deze positie is voor geen enkel team ideaal, omdat er nog geen informatie is over hoe het parcours gesprongen wordt en waar er eventuele knelpunten zitten. Toch maakt Chef d’Equipe Peter Weinberg daar zich weinig zorgen over. “We hebben een goed team hier, dus ondanks dat we de eerste zijn hoop ik dat we het alsnog heel goed doen in deze wedstrijd.”

Nederlandse team

Voor Nederland komen Willem Greve met Caramole (v. Cassini I), Harrie Smolders met Monaco (v. Casini II), Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v. Quintar) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (v. Bustique) aan de start. Kevin Jochems is samen met Turbo Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) reserve.

Sterke selectie

Tegenover de FEI geeft Rob Ehrens aan dat het erg moeilijk was om een team samen te stellen, omdat veel ruiters mee wilden naar Barcelona. “We hebben een sterke selectie in Nederland, maar ik heb besloten wat nieuwelingen mee te nemen, zoals Sanne Thijssen die het geweldig deed in Aken. Ook rijden Harrie Smolders en Willem Greve andere paarden. Maikel van der Vleuten heeft zijn bronzen Tokio-paard mee. Ik denk daarom dat we een sterk team hebben. Het is super om hier te zijn en we gaan ons uiterste best doen.”

Bron: Persbericht FEI

Foto: DigiShots