Sarah Bullimore - Lilly Corinne
Eventing - Cross Country - Military Boekelo 2016
© DigiShots
Sarah Bullimore - Lilly Corinne Eventing - Cross Country - Military Boekelo 2016 © DigiShots DigiShots

EK eventing l Goud voor Britse amazones

Algemeen

De Britten kunnen dit jaar met een tevreden gevoel terugkijken op het EK eventing dat in het Zwitserse Avenches werd georganiseerd. Zo pakte het team goud in de Landenwedstrijd en namen er maar liefst drie amazones plaats op het podium. Nicola Wilson en JL Dublin pakten de titel Europees Kampioen.

Advertisement

Top 5

Voor het eerst in de geschiedenis won een team volledig bestaand uit vrouwen Europees teamgoud in de eventingsport. Naast de overwinning voor Wilson, greep Piggy March zilver en Sarah Bullimore brons. Micheal Jung stond met een vierde plaats net naast het podium, evenals Ingrid Klimke, die vijfde werd. 

 TeamNL

Team Nederland had dit weekend het gelukt niet aan haar zijde. Nadat Jordy Wilken Burry terugtrok uit de competitie, kreeg ook Janneke Boonzaaijer een klap te verduren. Haar paard ACSI Champ de Tailleur kwam vanmorgen niet door de veterinaire keuring waardoor alleen Merel Blom vanmorgen uitkwam in de springring.  Zij sprong een foutloos parcours met The Quizmaster en eindigde als 41e. “In het springen liet The Quizmaster zijn goede vorm weer zien”, aldus Merel Blom tegen de KNHS. “Het hele weekend deed hij het super. Het is jammer dat twee seconden van miscommunicatie in de cross betekende dat we niet het resultaat konden halen waar we voor waren gekomen. Maar ook dat is sport. The Quizmaster is echt een geweldig paard en het was super om hem dit weekend weer te starten”.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag/ KNHS

Foto: DigiShots