Afbeelding

Elisa van de Craats’ Calico Z naar stal Thijssen: “Heel veel aan haar te danken”

Springen

Elisa van de Craats neemt afscheid van haar zelfgefokte Calico Z (v. Calvados Z), die ze zelf naar 1,50M-niveau heeft opgeleid. De merrie mag haar sportcarrière voortzetten bij stal Thijssen. 

Advertisement

Extra speciaal

De schimmelmerrie is 11 jaar geleden gefokt en geboren bij Van de Craats en haar vader. “Zelf was ik ook nog best jong, maar gelijk vanaf het begin was ik al met haar bezig”, blikt de amazone terug. “Samen met mijn vader heb ik haar rustig zadelmak gemaakt en hebben we haar verder opgeleid”. Van de Craats haar vader is ondertussen overleden. Omdat Calico van hun samen was, is de merrie extra bijzonder voor de amazone. “Ik heb een hele speciale band met haar. Alles wat ik nu bereikt heb, heb ik aan haar te danken. De reis tot waar we nu staan hebben we samen doorstaan”.

Dubbel

Ze vervolgt: “Ik heb haar zelf zadelmak gemaakt en mijn eerste parcours gesprongen, wat uiteindelijk resulteerde in 1,50m-proeven. We zijn samen gegroeid en hebben veel grote prijzen gewonnen”. De amazone vindt het heel dubbel dat ze afscheid moet nemen. “Calico haar verkoop is een soort afsluiting van de periode waarin ik alles met haar samen met mijn vader deed, het is een definitief einde van de tijd en herinneringen die ik met mijn vader heb. Tegelijkertijd vind ik het heel mooi dat ze bij stal Thijssen hele nieuwe kansen gaat krijgen”.


Mooie momenten

Door de jaren heen heeft de combinatie meer dan 50 overwinningen op naam weten te schrijven. “De Grote Prijs in Ambt Delden winnen was een heel mooi moment en ook de overwinning van de Masters in Blaricum onlangs was geweldig. In Hellendoorn was ze vierde in de Grote Prijs, dat zijn hele mooie momenten die ik met haar heb gehad”. 

Jonge paarden

“Ik ben het meest trots op de weg die we samen hebben afgelegd. Samen zijn we hiernaartoe gegroeid, het was een hele bijzondere en mooie reis”. Samen met het team van EVO-sporthorses richt Van de Craats zich nu op de jonge paarden die ze op stal heeft staan. “Het zijn hele fijne paarden, dus ik kijk heel erg uit naar wat de toekomst ons gaat brengen”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit

Afbeelding