Ingrid Klimke - SAP Hale Bob OLD
CHIO Aachen 2017
© DigiShots
Ingrid Klimke - SAP Hale Bob OLD CHIO Aachen 2017 © DigiShots © DigiShots

EK Eventing I Ingrid Klimke neemt leiding over na tweede dressuurgroep, Merel Blom beste Nederlander

Algemeen

Aan het eind van de eerste dressuurdag van het EK Eventing stond de Britse Nicola Wilson aan kop. Nu neemt Ingrid Klimke samen met haar 17-jarige SAP Hale Bob de leiding over. Inmiddels is Merel Blom de beste Nederlander. Zij staat met The Quizmaster voorlopig op de tiende plaats. Janneke Boonzaaijer schoof op van plaats zeven naar plaats vijftien.

Advertisement

Genoten

Ingrid en SAP Hale Bob reden een proef waarbij ze slechts 20,2 strafpunten kregen. Ze kregen daarbij zelfs twee tienen voor de laatste keer halthouden toegekend. Na afloop vertelde ze aan Horse & Hound: “Ik heb er echt van genoten. Ik ben blij om hier te zijn, wetend dat ik een geweldig paard bij me heb. Ik wil het voor hem doen. Maar, ik moet hem er wel doorheen helpen en hem laten zien dat hij het beste paard ter wereld is.” 

Rust erin krijgen

“Toen hij na het applaus de baan in mocht, stond hij wel echt ‘aan’ . Misschien dacht hij dat hij al mocht crossen. Daarom reed ik nog een volte om wat rust erin te krijgen voor ik de baan in ging. Het moment dat we de baan in reden, voelde ik gelijk dat hij wist wat hem te doen stond. Daardoor kon ik er echt van genieten en kon ik heel precies alle oefeningen rijden.” 

Top drie

De Britse Rosalind Canter houdt samen met Allstar B voorlopig de tweede plaats bezet. Haar teamgenoot Nicola Wilson staat met JL Dublin op drie. Groot-Brittanië behoudt voorlopig nog steeds de eerste teamplaats, maar na het optreden van Ingrid Klimke is het verschil met Duitsland minimaal. Het Franse team sluit aan op de voorlopige derde plaats.

Merel Blom beste Nederlander

Ook Merel Blom had de slag vandaag goed te pakken. De amazone stuurde The Quizmaster netjes de baan door. Voor het halthouden en achterwaarts gaan kregen ze wat minder goede cijfers, maar met veel achten, een achtenhalf en zelf een negenhalf voor de laatste lijn op haar protocol mag ze zich voorlopig tiende noemen. Janneke Boonzaaijer stond gisteren nog op de zevende plaats, maar is door de prestaties van de tweede dressuurgroep naar de vijftiende plek gegaan. Sanne de Jong en Enjoy zijn voorlopig 44ste en Jordy Wilken en Burry Spirit 49ste. Het team staat door deze resultaten voorlopig op de vijfde plaats.

Bron: De Hoefslag / Horse & Hound

Foto: DigiShots