Nars Gottmer - Figaro
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Nars Gottmer - Figaro CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Nars Gottmers Figaro verkocht: “Ik ga mijn beste vriend missen”

Dressuur

Dressuurruiter Nars Gottmer reed de 11-jarige KWPN-ruin Figaro (v. Apache) de laatste tijd naar veelbelovende scores op verschillende internationale concours. Nu laat de ruiter weten dat Figaro verkocht is. 

Advertisement

Had niets willen missen

Nars schrijft op Facebook: “Ieder boek heeft een begin en een eind en afgelopen week had ik mijn laatste hoofdstuk met Figaro. Ik zal hem onwijs gaan missen, maar ik ben erg dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben gehad. Ik had er geen seconde van willen missen en ik heb van ieder moment genoten. Ik ben de mensen die ons alle tijd geholpen hebben ontzettend dankbaar. Net als de eigenaren, die me de gelegenheid hebben gegeven om met zo’n fantastisch paard met een hart van goud te werken.”

Goed seizoen achter de rug

“Ik ga niet alleen mijn paard, maar ook mijn beste vriend missen. Dit is de moeilijke kant van mijn werk. Figaro was echt mijn vriend en dat is onder andere de reden waarom we het afgelopen seizoen zo succesvol waren.” Het afgelopen seizoen bevatte voor de combinatie wel negen top tien plaatsen op internationale concoursen. In juni werden ze zelfs vierde in de Grand Prix Spécial van Herzlake.

Olympische ruiter

“Het fijne aan dit verhaal is dat Figaro is verkocht aan een ruiter die op de Olympische Spelen in Tokio heeft gereden. Hopelijk zien we hem dus terug op de Olympische Spelen in Parijs! Ik wens de nieuwe eigenaren het beste met Figaro en hoop dat ze net zo van hem zullen genieten als ik deed. Maar dat betekent niet dat ik zelf geen droom meer heb. Ik kom terug!”

Bron: De Hoefslag / Facebook Nars Gottmer

Foto: DigiShots