Dinja van Liere - Hermes
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Fenomenale proef en zege voor Dinja van Liere en Hermès in Nations Cup, Duitsland bovenaan

Dressuur

Op het CHIO Aken werd vandaag de eerste wedstrijd van de CDIO5* Nations Cup verreden. Dinja van Liere was daarin de beste Nederlander, samen met de hengst Hermès (v. Easy Game). De combinatie werd beloond met een prachtige score van 78,02%! Duitsland staat voorlopig op nummer één in de Nations Cup, Engeland op plaats twee en Nederland derde.

Advertisement

Sterke proeven

Het was een dag vol sterke proeven. Voorlopig staat het Duitse team op de eerste plaats na de verreden Grand Prix. Engeland neemt door onder andere een hele sterke proef van Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero) plaats op de tweede plek. Voor Nederland kwamen Denise Nekeman, Vincent van Gasselt, Thamar Zweistra en Dinja van Liere aan start. Stuk voor stuk reden ze stabiele proeven. Daarbij bleef er niemand onder de 70%. Dit resulteert in een voorlopige super knappe derde plaats!

Super passages

Als eerste starter voor Nederland kwamen Vincent van Gasselt en Delacroix 11 (v. Dancier) in de ring. Vincent en de ruin hadden een kleine storing in het halthouden en achterwaarts gaan, maar kregen fantastische cijfers voor de passages. Ook de uitgestrekte draf was bij alle juryleden goed voor een acht. De proef was goed voor 70,28%. In het klassement eindigden Vincent en Delacroix als tweeëntwintigste.

Stabiele proef

Denise Nekeman kwam even later aan start met haar Boston Sth (v. Johnson Tn). Zij hadden een hele stabiele proef, maar kregen helaas een fout in de wissels om de pas. Wel kreeg ze achten voor onder andere de pirouette naar links en de uitgestrekte draf. Het eindresultaat was een veertiende plaats score van 71,63%.

Imponerend beeld

Thamar Zweistra reed niet haar ervaren Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) in de landenwedstrijd, maar met de nog redelijk onervaren Hexagon’s Ich Weiss (v. Hexagon’s Rubiquil). De imponerende hengst liep zijn proef steady door. In de uitgestrekte gangen toont hij veel power en afdruk. Op een foutje in de wissels om de pas na maakte de combinatie geen fouten. De proef gaf een heel constant en prettig beeld. Ze reden naar een zestiende plaats met 71,50%.

Vanzelfsprekendheid

Wat een proef voor Dinja van Liere en haar Hermès! Ze kwamen al onwijs sterk binnen met een prachtige uitgestrekte draf. Het beeld ziet er heel ontspannen en vanzelfsprekend uit. Er was een kleine storing in het achterwaarts wat de score iets drukte en aan het eind van de uitgestrekte galop sprong de hengst om. Daarna reed Dinja door alsof er niets gebeurd was. Ze had een super wisselserie en draaide twee onwijs strakke pirouettes. Met een enorme lach op haar gezicht en een score van 78,02% kwam ze de baan uit. Daarmee winnen ze deze proef! Ontzettend knap gedaan.

Goede proeven voor Kittel en Fry

Patrik Kittel en Fiontini (v. Fassbiner) zijn derde in hun eerste landenwedstrijd samen. In de uitgestrekte draf krijgen ze zelfs een negen van een jurylid. Ondanks een dure fout in de wissels stonden ze lang op de eerste plaats, tot Dinja van Liere en Charlotte Fry hem daar vanaf stootten. Charlotte Fry reed Dark Pleasure harmonisch en ontspannen de baan door. Ze kregen achten voor de appuyementen en de verzamelde galop. Ook de passage was goed afgewerkt en bij meerdere juryleden goed voor een acht. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots