Afbeelding

Nieuwe troef voor Demi Vermeulen: “Het voelt onwerkelijk”

Dressuur

Nadat Demi Vermeulen haar voormalig wedstrijdpaard Wannabe (v. Royal Dance) met pensioen deed, begon haar zoektocht naar een nieuw paard. Onlangs vond ze haar nieuwe troef in de 5-jarige Lananco (v. Govenor), waarmee ze haar sportcarrière voort gaat zetten. 

Advertisement

Speciaal

“Het voelt nog best onwerkelijk, omdat het zo’n lange zoektocht is geweest”, steekt Vermeulen enthousiast van wal. “Driekwartjaar geleden zijn we begonnen met zoeken naar een nieuw paard, wat ontzettend moeilijk was. We hebben heel veel paarden gezien waarvan er meerderen zijn afgekeurd. De moed is me wel een paar keer in de schoenen gezakt, maar het enige wat je dan kan doen is doorgaan en vasthouden aan het beeld dat je in je hoofd hebt qua eisen. Daarbij heb ik hulp gehad van Femke Beljon met het zoeken en ben ik mijn sponsor Equiciety ontzettend dankbaar voor de aankoop van dit paard. Het is ongelooflijk speciaal dat ik zulke fijne mensen om me heen heb”.

Voldoende pit

De amazone is blij dat ze weer fanatiek aan de slag kan. “Lanaco is een heel erg lief paard, met voldoende pit en go. Je merkt dat hij echt wil leren en zijn dat hij probeert om mij te begrijpen. Gelijk vanaf het begin zagen we dat dit paard echt goede kwaliteit heeft. Vervolgens heb ik hem vaker uitgeprobeerd en hebben we uitgetest hoe hij mijn hulpen aanpakte, wat hij supergoed deed. Daarnaast was ik meteen weg van zijn looks, hij is mega knap!”

Team

De komende tijd zal de combinatie zo goed mogelijk aan elkaar wennen onder leiding van Lisanne der Nederlanden en Laurie Vermeulen. “Hij heeft een hele goede stap en draf en het totale plaatje van ons als combinatie is gewoon mooi. Het is belangrijk dat het er harmonieus uitziet en dat we echt een team vormen. Vanaf januari is hij zes jaar oud en komen de eerste parawedstrijden in beeld”.

Hard trainen

De combinatie heeft al grote plannen voor de toekomst. “Op lange termijn is ons hoofddoel echt de Paralympische Spelen van Parijs in 2024. Ik heb al mooie medailles gehaald op EK, WK en de spelen van Rio en dat wil ik met dit paard ook weer gaan doen! Voor nu is het heel hard trainen en aan elkaar wennen, maar Lannie doet het nu al super goed”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Demi Vermeulen