Stappen
Mount St John Open Day 2017
© DigiShots
Stappen Mount St John Open Day 2017 © DigiShots Leanjo de Koster

Noëmi Diede naar 85,5 punten op IBOP Zeeland: “Al met al een optimale voorstelling”

Algemeen

In Nieuw- en Sint Joosland kwamen gister vijf merries uit op een puntentotaal van 80 of hoger, de 3-jarige Ferdinand-dochter Noëmi Diede was de koploper van de dag, zij schreef maar liefst 85,5 punten op naam.

Advertisement

Goed rijden

De dressuurmerries waren goed vertegenwoordigd, van de 17 slaagden er 14. Van de springpaarden kwamen er twee van de drie door de IBOP.  “Het was een goede dag. Veel merries zijn geslaagd en we hebben als jury heel fijn kunnen werken. De meeste merries lieten zich goed rijden, bewerken en werden keurig voorgesteld”, vertelt inspecteur Floor Dröge.

Gelijk elite

Topscoorder bleek de driejarige Noëmi Diede (Ferdinand uit Joëmi Diede van Fürstenball) van fokker P.R. van Harn uit Biervliet. Met negens voor haar stap en rijd-&bewerkbaarheid kwam deze merrie tot een prachtig totaal van 85,5 punten. Daarmee werd deze veulenboekmerrie gelijk elite. Op precies 80 punten kwamen de driejarige Nirvana (Ferdinand uit Zione ster sport-dres van Negro, fokkers S.C. Textor en J.G.J. Frencken uit Broekhuizenvorst) van J.S. An en Noa Balia d’Or (Danone I uit J’Adore Balia D-OC van Negro, mede-fokker J.J. Schalekamp uit Dordrecht) van fokker B.C. van der Hoorn uit Made uit. “Nirvana is een hele elegante merrie die lichtvoetig beweegt. Ze beschikt over drie goede gangen en laat zich al goed rijden. Aansluitend werd zij ster en keur. De Danone-dochter Noa Balia d’Or heeft in zowel stap, draf als galop een goed achterbeengebruik en is heel vlijtig. Ook haar balans valt positief op”.

Kroonfee 

Eveneens met 80 punten beoordeelde Kroonfee viel op met haar goede rijdbaarheid, en goede houding en balans in beweging.” Deze Expression-dochter werd aansluitend met 75 punten voor exterieur opgewaardeerd naar elitemerrie.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots