Adelinde Cornelissen - Governor STR
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Adelinde Cornelissen - Governor STR Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

EK Dressuur | Adelinde Cornelissen en Governor in actie tijdens Kür op Muziek

Dressuur

Doordat Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) niet meer in actie komen tijdens het EK Dressuur, is er voor Adelinde Cornelissen en Governor (v. Totilas) een plaats vrij gekomen in de Kür op Muziek. Dit is het finaledeel van het EK.

Advertisement

Last van zijn lijf

Bondscoach Alex van Silfhout legt uit: “GLOCK’s Dream Boy N.O.P. is gewoon niet helemaal topfit. Hij leek gisteren in de Special een beetje last van zijn lijf te hebben. Dan is het heel verstandig om hem rust te geven. Ik kan me dan ook heel goed vinden in het besluit van Hans Peter om hem dit EK niet meer te starten.”

Ervaring opdoen

Daarmee is er plaats in de finale, de Kür op Muziek, voor Adelinde Cornelissen en haar tienjarige hengst. “Ja, Governor gaat nu naar de finale. De hengst is topfit en het is een hele mooie kans om weer ervaring op te doen”, aldus Van Silfhout. 

Zaterdagmiddag finale

De Kür op Muziek begint zaterdagmiddag om 13.00 uur. Hierin komen 15 combinaties aan start, de hoogst geplaatsten van de Grand Prix Special van donderdagavond. Dinja van Liere komt ook start met Haute Couture en zal met de merrie voor het eerste een eigen choreografie op muziek rijden.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots