Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

EK Dressuur | Hans Peter Minderhoud trekt GLOCK’s Dream Boy terug

Dressuur

Hoewel Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) zich selecteerden voor de finale kür op muziek tijdens het EK Dressuur, wordt nu bekendgemaakt dat de hengst zaterdag niet deelneemt aan de finale. Hij is niet helemaal zichzelf en het team is er nog niet achter waarom dat zo is. Daarom krijgt hij voorlopig een welverdiende vakantie.

Advertisement

Goed in vorm

Hans Peter vertelde aan Hoefslag-verslaggever Robert Hüsken dat zijn GLOCK’s Dream Boy tijdens de Grand Prix niet helemaal aanvoelde zoals normaal. Dit merkte hij al tijdens het losrijden. “Hij is heel fit teruggekomen uit Tokio. Daarna heeft hij even rust gehad en ik heb hem later weer rustig opgepakt. Hij was tot gisteren voor mijn gevoel goed in vorm. Tijdens het losrijden kreeg ik hem al niet helemaal zoals ik het wilde hebben.” De proef leverde een score van 74,50% op. 

Spécial was beter

Na de Spécial kwam de combinatie met 73.63% de ring uit. Ondanks dat de punten lager waren, voelde voor Hans Peter de proef beter. “We hadden wat dure dingetjes en sommige stuken verloor ik het een beetje. Het was dus nog niet zoals het de afgelopen tijd was, maar het gaf wel al een beter gevoel.” Toch is nu besloten de zwarte hengst terug te trekken. 

Dinja en Adelinde nog aan start

De top vijftien van de Grand Prix Spécial komt zaterdag aan start in de Grand Prix Freestyle. Dinja van Liere, Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen waren al verzekerd van een plaats in de finale. Nu komen voor Nederland alleen Dinja en Adelinde nog aan start.

Bron: Facebook GLOCK Horse Performance Center / Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots