Afbeelding

Nienke Koeslag: “Oude bandages zijn meer dan welkom voor de dieren in Gambia”

Algemeen

Al vanaf 2007 reist Nienke regelmatig naar Gambia om zich bezig te houden met het welzijn van de werkpony’s en -ezels. De dieren daar leven onder slechte omstandigheden en de mensen hebben weinig goed passend materiaal. Door voorlichting te geven, materialen uit te delen en wonden te verzorgen, probeert Koeslag het leven van de ezels en pony’s te verlichten. Maar dat kan ze niet alleen. Momenteel is ze op zoek naar gedoneerde spullen die ze over enkele weken mee kan nemen naar Afrika.

Advertisement

Hoofdstellen 

“Omdat er bijna geen bitten te krijgen zijn in Gambia, gebruiken de meeste mensen een touw dat om de onderkaak en tong gedaan wordt”, legt ze uit. “Als dit touw nat wordt krimpt het en trekt het nog vaster in de mond, waardoor er vaak wonden ontstaan. Er zijn zelfs ernstige gevallen bekend waarbij de tong doorgesneden wordt door gebruik van touw of een bepaald Senegalees bit”.

Volgens Nienke proberen mensen zo goed mogelijk voor hun dieren te zorgen, ondanks de daar niet altijd de midellen voor hebben. Oude bandages zijn dus van harte welkom. “Bandages gebruik ik als tuigbontje, maar er zijn ook hoofdstellen van te maken als die van mij op zijn. Verder verzamel ik dus hoofdstellen, halsters, bitten en het belangrijkste: wondverzorging”.

Doneren

In oktober gaat Koeberg weer naar Gambia en neemt ze zo veel mogelijk spullen mee, de overige spullen worden opgestuurd via een zeecontainer. Contact opnemen en doneren kan via iris_faye@hotmail.com of via de facebook van Nienke Koeslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.