Frank Schuttert - Lyonel D
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Frank Schuttert - Lyonel D FEI European Championships 2019 © DigiShots DigiShots

EK Springen l Frank Schuttert beste Nederlander in openingsproef

Springen

Vandaag werd de eerst wedstrijd verreden op het EK Springen in het Duitse Riesenbeck. In de Snelheid- en wendbaarheidswedstrijd mocht heel TeamNl aan de start komen om te laten zien wat ze in zich hebben. Frank Schuttert en Lyonel D (v. Chacco Blue) kwamen hierin het beste naar voren, zij bemachtigden een zesde plaats in een tijd van 74,28 seconden.

Advertisement

Top 10

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) eindigden ook in de top 10, zij finisthen in 74,96 seconden en staan hierdoor negende. Harrie Smolders en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago HN) bemachtigden een 39e plek. Bart Bles in het zadel Kriskras DV (v. Cooper v. Heffinck ) eindigde op plek nummer 51. 

Zweden op dreef 

De Duitse David Will en C Vier (v. Cardento 933) sleepten in 71,66 seconden de overwinning binnen. Peter Fredericson en Catch Me Not S (v. Cardento 933) grepen de tweede podiumplek voor Zweden, evenals Douglas Lindelow en Casque Blue (v. Chacco Blue) die ook voor Zweden uitkwamen en derde werden.

Tussenstand team

Nederland staat hiermee op plaats vier met het team, achter Zwitserland, Duitsland en koploper Zweden. 

Programma

Morgen om 13:00 uur zal het eerste deel van de Landenwedstijd van start gaan, gevolgd door deel twee die vrijdag vanaf 13:00 uur plaatsvindt. Zondag zal de individuele finale van start gaan om 14:00 uur, het tweede deel van de finale zal verreden worden om 16:00 uur.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Uitslag team

Bekijk hier het programma van de rest van de week.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots