Afbeelding

Demi Nijhoff: “Cas gaf me gelijk vertrouwen”

Dressuur

Door minder leuke ervaringen met haar twee vorige paarden, was Demi Nijhoff het vertrouwen in de paarden een beetje verloren. Bij de zoektocht naar haar derde paard, duurde het dan ook lang voordat ze een vond waarmee het gelijk klikte. Toch was het liefde op het eerste gezicht toen ze de Gelderse ruin Casteleyn Platinum (Cas) voor het eerst zag. Ondertussen zijn paard en amazone alweer een half jaar een combinatie en zijn ze begonnen aan hun carrière in de dressuursport.

Advertisement

Gelijk braaf

“We zijn bij best wel veel paarden wezen kijken, maar de meeste paarden voelden gewoon niet goed aan”, blikt de amazone terug. “Toen ik ging kijken bij Cas ging de knop gelijk om, ik durfde zo op te stappen en kon meteen met hem wegrijden. Hij was superbraaf, dus besloten we om hem te kopen”.

De 14-jarige ruin is uitgebracht tot en met Z1-niveau. “Cas was gewoon een heel grappig en lief paard, wat mij gelijk vertrouwen gaf”, vervolgt Nijhoff. “Ik wilde heel graag een paard waarmee ik zowel op wedstrijd kon als lekker buiten kon rijden, en met Cas kan dat”.


Vertrouwen

Voorheen had Nijhoff een Spaans paard dat iedereen van zijn rug af gooide en een bonte ruin waarmee het ook niet klikte. Het was voor de amazone dan ook erg belangrijk om een paard te vinden die haar genoeg vertrouwen kon geven. “Het niveau maakte mij niet uit, het ging mij er vooral om dat het vertrouwd voelde en mij mee kan nemen in de sport. Cas was heel apart, ik dacht gelijk: ‘Ja, dit is hem!’”.

Nederlandse Kampioenschappen

Volgende maand heeft de combinatie clubkampioenschappen op hun stal waar ze momenteel naartoe aan het werken zijn. “We zaten een beetje in een dipje, maar de laatste tijd gaat het weer heel erg goed. Thuis trainen we nu proefgericht en bouwen we zijn conditie op, omdat hij al een tijdje niet meer op niveau gereden is. Mijn droom is om een keer mee te mogen rijden op de Nederlandse Kampioenschappen, daar zijn we hard voor aan het trainen”, sluit de amazone gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Artistics.fotografie

Afbeelding