Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
31/07/2021
Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 31/07/2021 Dirk Caremans

Springpaarden goed door de keuring op EK Riesenbeck

Springen

De springpaarden die deze week uitkomen op het Europees Kampioenschap springen zijn fit to compete in het Duitse Riesenbeck, zo meldt de KNHS. “Met vlag en wimpel kwamen onze paarden door de keuring”, vertelt bondscoach Rob Ehrens. Om 11 uur morgenochtend begint het EK met een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd. Deze wedstrijd telt mee voor het individuele en het landenklassement. Donderdag en vrijdag is de landenfinale. Zondag strijden de beste ruiters om de individuele medailles.

Advertisement

Vlag en wimpel

“Onze paarden kwamen zonet met vlag en wimpel door de keuring”, laat Ehrens dinsdagmiddag vanuit Riesenbeck weten. “We maken ons nu op voor de trainings-sessie in de hoofdring.”

De wedstrijd in Riesenbeck wordt op een grasbodem verreden. Ehrens gaat morgen met vier combinaties aan start op het Longines FEI Europees Kampioenschap springen voor senioren. Bart Bles, Marc Houtzager, Harrie Smolders en Frank Schuttert vormen TeamNL. Jur Vrieling is aangewezen als reserve-ruiter.

Snelheid en wendbaarheid 

In de eerste wedstrijd, die om woensdagochtend om 11 uur begint, gaat het om snelheid- en wendbaarheid. De winnende tijd wordt later op nul strafpunten gezet. Het verschil in tijd met de winnaar wordt omgezet in strafpunten die de combinaties de rest van de titelstrijd met zich mee dragen. 

Eerste ronde 

Donderdagmiddag is de eerste ronde van de Landenwedstrijd, vrijdagmiddag de tweede. Aan het eind van de middag worden de medailles uitgereikt. Zondag is de individuele finale over twee manches.

Bekijk hier het team, het programma en de startlijsten.

Bron: KNHS

Foto: Dirk Caremans