Thalia Rockx - Koko Jr de la Fazenda
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Thalia Rockx - Koko Jr de la Fazenda FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden l vijfde plek voor Thalia Rockx en Koko Jr. de la Fadenza in finale 6-jarigen, winst naar Charlotte Fry

Dressuur

Vandaag werd de Grote Finale van de 6-jarige dressuurpaarden verreden op het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Verden. Jeanine van Nieuwenhuis en King van het Haarbosch (v. Spielberg) eindigden als negende, Thalia Rockx en Koko Jr. de la Fadenza (v. GLOCK’S Toto Jr.) bemachtigden de vijfde plek. Charlotte Fry en Kjento (v. Negro) pakten de overwinning met een monsterscore van 96%. Zij noteerden maar liefst vier tienen.

Advertisement

Drie achten

Jeanine van Nieuwenhuis en King van het Haarbosch kwamen als eerste Nederlanders aan de start. De combinatie noteerde een score van 81,400% met drie achten op de draf, galop en rijdbaarheid. De stap werd beloond met een 8,5 en voor perspectief kregen ze een 8,2 van de jury. 

Binnen op twee

Thalia Rockx en Koko Jr. de la Fadenza gingen ook sterk van start. Eerder deze week reden ze al naar de zevende plek in de kwalificatie en vandaag deden ze er opnieuw een schepje bovenop. Ze kwamen met 85,200% binnen in het tussenklassement op plek twee met twee keer een 8,5 op perspectief en rijdbaarheid, een acht op de galop en twee keer een 8,8 op de stap en draf.

Bekijk hier de volledige uitslagen

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots