Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

Tokio l Marc Houtzager: “Morgen is het alles of niks”

Algemeen

Ondanks dat Sterrehof’s Dante N.O.P in het begin erg onder de indruk was van de Japanse springring, had ze gelijk de concentratie te pakken toen ze op de eerste hindernis afreed. Marc Houtzager en de Canturano I-merrie finishten foutloos in 88.02 seconden, waarmee ze zich verzekeren van een plekje in de individuele finale van morgen.

Advertisement

Spannend

“De spanning moet erin blijven”, lacht Houtzager opgelucht na zijn proef. “Normaal steigert ze nooit zo aan het begin, ik denk dat ik net iets te recht op een hindernis af reed. Daarnaast is het best spannend om zo’n grote ring binnen te rijden. Op zo’n moment heeft het geen zin om een gevecht aan te gaan. Ik ken haar al heel lang en ik weet dat ze het anders nooit doet, ik voelde dat ze een beetje spanning voelde. Dus ik besloot niet meer achterlangs te rijden maar gewoon te gaan beginnen, want ik weet dat als ze eenmaal aan de gang is, er geen probleem meer zal zijn”.

Tijd

“Ze sprong heel goed, niks op aan te merken. Zelf had ik iets te weinig ritme toen ik naar hindernis 2 reed en had ik wel door dat we iets meer aan de gang moesten blijven, maar daarna had ik een perfect geplande ronde tot en met hindernis 14. Voor mijn gevoel zat ik goed in de tijd, ik hoef nooit heel bang te zijn voor de tijd, zeker vandaag niet. De komende dagen moet ik er wel iets meer om gaan denken”.

Barrage

Morgen wordt de finale van de individuele competitie gereden. De startlijst zal vorm nemen in de omgekeerde volgorde van vandaag, dus de combinatie die vandaag het langzaamst was, zal morgen als eerste in de ring verschijnen. “Ik ben geen fan deze volgorde, maar dat is nou eenmaal zo. Ik had liever gezien dat deze ronde mee had geteld voor morgen, maar ik denk dat de tijd morgen heel belangrijk gaat zijn. Morgen hangt het echt van de barrage af, dan is het alles of niks. Het zal zeker een moeilijke barrage worden, ik verwacht geen 6 hindernissen met combinaties die allemaal dezelfde lijnen rijden. Als ik zo ver mag komen denk ik dat er genoeg gaat gebeuren. In het mooiste geval rijden er maar drie combinaties foutloos in de eerste ronde, zodat die allemaal een medaille hebben, het liefst Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten, maar ik denk niet dat dat gebeuren gaat”, sluit de springruiter grappend af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.