Afbeelding
oninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen

Na 98 jaar komt er een einde aan de drafsport in het Stadspark in Groningen

Algemeen

Tot grote spijt van de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen (KHRV) is zondag de laatste koersdag in het Stadspark. Het college van B&W en een meerderheid van de Groninger gemeenteraad ziet geen toekomst meer voor de drafsport.

Advertisement

Met publiek

Na 135 jaar, waarvan 98 jaar in het Stadspark, komt er een einde aan de drafsport in Groningen. In eerste instantie mocht er nog tot begin juni gekoest worden. Het bestuur van de KHRV is blij dat er alsnog met de Sweepstakes-meeting afscheid genomen wordt. Deze keer mag er ook publiek aanwezig zijn. Zij moeten zich wel houden aan de geldende maatregelen.

Verschillende kampioenschappen

Er worden zondag verschillende wedstrijden verreden, met als hoogtepunt de Sweepstakes voor merries en hengsten/ruinen. Bij de merries nemen twaalf paarden het tegen elkaar op. De hengsten- en ruinengroep bestaat uit zeven deelnemers. Zij strijden om de prijzenpot van bijna €12.000. Naast de klassieke koersen vindt ook het Noordelijk Amateurkampioenschap plaats. Er wordt bijna nooit over de lange afstand van 2800 meter gekoerst in Groningen, maar op de laatste koersdag maken acht deelnemers uit wie de stayerskoers op zijn of haar naam schrijft. 

Mini-trotters

Voor het eerst sinds lange tijd komen ook de mini-trotters weer van start. Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” gaan negen pony’s na de tweede koers de strijd met elkaar aan. Er zijn daarnaast nog andere verschillende extra’s op het evenement. Zo maakt men bij inzet op koers 3, 4 en 5 kans op vrijspelbonnen met een totale waarde van €650. Daarnaast zijn er extra prijzen beschikbaar voor winnaars. Ook zijn er speelmogelijkheden voor kinderen op het terrein.

Definitief sluiten

De winnaar van de allerlaatste koers wordt gehuldigd rond 17.00 uur. Daarna volgt de huldiging van de seizoenswinnaars. De strijd bij zowel de paarden, rijders als trainers is nog bijzonder spannend. Het zal op deze laatste dag allemaal beslist worden. Eén winnaar staat al vast: Jaap van Rijn ontvangt dan zijn prijs als winnaar van het rijdersklassement 2020. Na afloop wordt nog eenmaal met een lach en een traan het glas geheft op 98 jaar fantastische drafsport in het Stadspark. Daarna wordt het hek definitief op slot gedaan. 

Waar? Stadspark Groningen
Wanneer? Zondag 1 augustus aanvang 13.00
Entree: Dankzij sponsoren is er deze laatste keer gratis entree voor iedereen. De KHRV wil dat iedereen de mogelijkheid krijgt om nog een laatste keer in Groningen van de drafsport te genieten.

Bron: Persbericht KHRV 

Foto: KHRV